Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 16. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a jövő évi keresztféléves felvételi eljárás

Elkezdődött a jövő évi keresztféléves felvételi eljárás

Keddtől lehet jelentkezni a 2020 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni

- közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik legkésőbb 2020 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet.

Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2019. november 15-én 24.00 óráig rögzíteni, november 20-án 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

A ponthatárokat várhatóan 2020. január 23-án hirdetik ki.

Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni