Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Március 05. 09:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: Bloomberg

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere

Azonban övé a történelem legnagyobb vagyonvesztésének rekordja is.

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere a Bloomberg kimutatása szerint.

A Tesla vezérigazgatójától tavaly decemberben Bernard Arnault, a francia LVMH luxusmárka (LVMHF) vezérigazgatója vette át az első helyet, így Musk több mint két hónapig a második helyen állt a listán. Hétfőn azonban a Bloomberg arról számolt be, hogy a Tesla részvényeinek emelkedése visszaemelte Musk-ot a világ leggazdagabb emberei listájának élére.

A Bloomberg szerint Musk nettó vagyona körülbelül 187,1 milliárd dollár volt hétfőn a piacok zárása után, ami éppen meghaladta Arnault 185,3 milliárd dolláros vagyonát.

Míg a Tesla (TSLA) részvényei tavaly meredeken estek a Twitter problémákkal sújtott felvásárlása és a technológiai piac szélesebb körű visszaesése miatt, az elektromos járműgyártó részvényei azóta 2023-ban megugrottak.

Musk tavaly év végén tett adományainem rontottak sokat anettó vagyonán.Egy februári közzététel szerint augusztus és december között 11,6 millió Tesla-részvényt adott át meg nem nevezett jótékonysági célokra.A részvény értéke körülbelül 1,9 milliárd dollár volt az adományozás napján érvényes záróárak alapján.

A Tesla befektetői aggódtak amiatt, hogy túl sok figyelmet szentel az októberben megszerzett Twitternek, ugyanakkor elektromos autógyártója az iparágon belüli fokozott versennyel néz szembe.Musk decemberbenazt mondta, azt tervezi, hogy lemond a közösségi médiában betöltött posztjáról, ha talál valakit, aki elég "hülye" ahhoz, hogy elvállalja a munkát. Nemrég úgy nyilatkozott, lehet, hogy az év végéig stabilizálnia kell a Twitter pénzügyeit, mielőtt új vezérigazgatót nevezne ki.

Lehet, hogy Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere címet viseli, de övé a történelem legnagyobb vagyonvesztésének rekordja is. A múlt év végén Musk lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített – miután nettó vagyona a 2021. novemberi 340 milliárd dollárról 2022. decemberre 137 milliárd dollárra csökkent.

Címkék: elon musk, vagyon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.