Hírek
2013. Augusztus 24. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Előzze meg a reumát olajos hallal!
Hetente legalább egy adag olajos hal – lazac vagy makréla – elfogyasztása felére csökkenti a rheumatoid arthritis kialakulásának kockázatát. Jelen tanulmány 32 ezer svéd nő egészségügyi adatai alapján készült, amelyről a BBC számol be.
Az olajos hal azért egészséges, mert omega3 zsírsavat tartalmaz, ami véd a szív és az agyi betegségek ellen. Emellett úgytűnik gyulladásgátló hatása is van, ami megmagyarázza, miért csökkenti a rheumatoid arthritis rizikófaktorát.
Az egy évtizedes tanulmány alatt megfigyelték, hogy azok a nők, akik legalább hetente fogyasztanak valamilyen halat, közel harmadával csökkentik a rheumatoid arthritis rizikófaktorát. Azok pedig, akik legalább heti egyszer olajos halat fogyasztanak, vagy négy adagot bármilyen halféléből, a felére csökkentik ezt a kockázatot.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód
Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót
2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód
A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet
Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt
2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen
Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás
2024. Május 05. 19:00, vasárnap | Életmód
Tavaszi zöldségek akár baconnel fűszerezve
Télen a vitaminraktáraink kiürültek.