Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 25. 10:59, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Elvi támogatás a kalandpark építéséhez

Elvi támogatás a kalandpark építéséhez

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. április 23-i üléséről

Első napirendi pontként tárgyalta a képviselő-testület a Csornai Sportegyesület 2011. évi tevékenységéről szóló tájékoztatót, amelyet elfogadott és egyben köszönetét fejezte ki az egyesület sportolóinak, szakembereinek és vezetőségének eredményes munkájáért. Ezt követően tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2011. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló, valamint a Szociális és Gyermekjóléti Központ munkájáról szóló beszámolókat. A képviselő-testület köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének, dolgozóinak az ellátottak érdekében végzett áldozatos munkájáért.

Negyedik napirendi pontként tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2011. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót, valamint megalkotta a zárszámadási rendeletét. A napirendi pont keretében a képviselő-testület támogatási igény benyújtásáról döntött az önhibáján kívül hátrányos helyzetben levő önkormányzatok támogatására kiírt pályázathoz. Ezután a Margit Kórház állami tulajdonba kerülésével kapcsolatos intézményátadás miatt módosította a testület az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (II. 27.) rendeletét.
Döntött a testület a búcsúvásár időpontjának meghatározásáról, amely szerint a csornai búcsút 2012. augusztus 18-19-20. napokon rendezik meg a Vilmos Park területén.
Elfogadta és jóváhagyta a testület a CSORNAHŐ Kft. 2011. évi éves beszámolóját. A beszámoló szerint a mérleg főösszege 261.849 E Ft, az adózás előtti nyereség 6.293 E Ft. A mérleg szerinti eredmény 5.252 E Ft, amelyet a testület osztalék címén elvont és a Városi Művelődési Központ fűtési rendszerének korszerűsítésére céltartalékba helyezte. Ezt követően jóváhagyta a képviselő-testület a CSORNAHŐ Kft. 2012. évi üzleti tervét. Az üzleti terv 439.180 E Ft árbevétel és 1.290 E Ft adózás előtti eredmény elvárást tartalmaz.
Módosította a képviselő-testület a települési szilárd hulladék hulladékkal összefüggő tevékenységről és a közterületek tisztántartásáról szóló 5/2008. (IV. 1.) rendeletet. A rendelet módosítását törvény módosítás tette szükségessé. A rendelet szerint a szolgáltatás egyszeri ürítési díjának egységnyi díjtétele 11,73 %-kal 3,285 Ft/l+ÁFA összegre nő. Ismételten tárgyalta a testület a Buborék Kft. kérelmét a Vilmos Parkban létesítendő élménypark tárgyában. A testület elvi döntése alapján a társaság 5 évre, kezdetben évi 1,2 M Ft összegű bérleti díjért, a Vilmos Park 10 ha nagyságú területét bérbe veszi élménypark létesítése és működtetése céljára. A testület májusi ülésén kerül napirendre a bérleti szerződés elfogadása. Egyetértett a testület a VILL-KOR Kft. kérelmével a korábban biogáz üzem létesítése céljából kötött vételi jog alapításáról szóló megállapodás módosítására vonatkozóan. A testület bizottságot hozott létre a Kft.-vel való közös tulajdonú biogáz üzem megvalósításának előkészítésére.
Biztosította a testület a GY-M-S Megyei Szakképzés-szervezési Társulás által megvalósított TIOP pályázat önkormányzatot terhelő 19.570.266 Ft összegű önrészét, amely a Csukás Z. Mg. Szakközépiskola fejlesztéseihez szükséges.
Zárt ülésen döntött a képviselő-testület a Vilmos Park Kft. alapító okiratának módosításáról, valamint a társaság ügyvezető igazgatójának kinevezéséről.
Döntött a képviselő-testület:
- a 2011. évben végzett pénzügyi-gazdasági ellenőrzések tapasztalatairól szóló beszámoló elfogadásáról,
- a Jószív Temetkezési Kft. munkájáról szóló tájékoztató elfogadásáról,
- a Margit Kórház önkormányzati biztosi jelentésének elfogadásáról,
- a civil támogatási alap felhasználásra vonatkozó pályázat kiírásáról,
- a csornai 4. számú fogorvosi körzet fogorvosi feladatainak ellátására ismételt pályázat kiírásáról.

Horváth Péter
jegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.