Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 30. 17:36, szombat | PR
Forrás: (x)

Ezek a legújabb hálószobatrendek

Ezek a legújabb hálószobatrendek

Egy szép és divatos hálószoba elrendezése nem egyszerű dolog. Még a hálószobát is újra kell bútorozni, vagy újra kell festeni. Ötletet keres egy gyönyörű és divatos hálószobához?

Hol keressünk ihletet, és hogyan rendezzünk be olyan belső teret, amely hosszú ideig divatos marad? Amennyiben éppen azt fontolgatja, hogy ennek a szobának egy új külsőt adna, és szeretné figyelembe venni a legújabb aktuális trendeket, annak az alábbi öt szempontra kell ügyelnie.

Először is válasszon stílust és színsémát

Milyen stílusú és karakterű hálószoba tetszik? Szereti a világos és egyszerű skandináv stílust, a könnyed, loft hatású tereket, erős hangsúlyokkal fekete bútorok vagy kiegészítők formájában? Talán a a meleg színekkel és árnyalatokkal operáló bohó stílus mozgatja meg, természetes bútorokkal és fonott vonalú lámpákkal? Esetleg közelebb áll a takarékos minimalista stílushoz?

Ettől nagyban függ a színválasztás, majd a megfelelő hálószobabútorok és egyéb felszerelések kiválasztása. Arra is ügyeljen, hogy a hálószoba stílusában ne térjen el túlságosan a lakás többi részétől. A lakás teljes berendezésben érdemes biztosítani a homogén és következetes stílust.

A legújabb bútortrendeknek megfelelően enteriőreinkben sok puha bútor kerül majd hangulatos hangulatot kölcsönözve a belső térnek. Ezért a hálószoba elrendezésénél érdemes egy trendi kárpitozott ágyat választani, amelynek megjelenését egy divatos szövet is kihangsúlyozza. Minél nagyobb a rendelkezésre álló kárpitos anyagok választéka, annál jobban tudjuk kiemelni a belső tér karakterét, és az elrendezés más elemeivel is illeszthetjük. A közelmúltban a puha velúr szövetek nagyon divatosak lettek - a matt árnyalatúak különösen népszerűek. Ilyen széles választékkal játszhatunk a színekkel. Ez lehetővé teszi, hogy egyedi belső teret alkosson, és nincs hiány ihletből a hálószoba különféle belső stílusok szerinti elrendezéséhez.


Fotó: Ariana kárpitozott ágy. kanape-shop.hu, ahol akár 1000 féle színből választhat

Az egyedi minták akkor működnek a legjobban, ha színükben is feltűnőek. Sok esetben azonban a hálószoba e tekintetben meglehetősen egyszerű. Ez teljesen indokolt, hiszen például a fehér és a szürke nyugtató hatású. De 2022-ben a kísérletezés itt is megengedett. Használhatja például a természet színeit útmutatóként, ami viszont nagyon jól illeszkedik a fenntarthatóság elvárásaihoz. Itt például jól működik a sötétzöld, például a mohazöld, valamint a bordó, amely a sötétvörös és az ibolya keveréke, de a karamell és a narancs is ajánlott.

A minőség egyre fontosabbá válik

A legtöbb hálószobabútornak, dekorációnak, kiegészítőknek, függönyöknek, és szőnyegeknek vagy az ágyon lévő díszpárnáknak nincs hatásuk a hálószoba alapvető funkcióját betöltő alvásra. Ezeknek csak dekoratív funkciójuk van, melyektől biztosan jobban érzi magát.

Azonban a pihentető alvása a kényelmes ágy és a jó minőségű matrac választásától függ, melyben az élete egyharmadát ezzel tölti. Egy kényelmetlen ágy, amelyet csak a szép megjelenés miatt választanak ki, vagy ami még rosszabb, egy olcsó matrac komoly kellemetlenséget okoz, és valóban hatással van az egészségére. Javasoljuk, hogy ne spóroljon a matracon! Ha korlátozott a költségvetése, először vásároljon egy anatómiailag megfelelő matracot, és egy gyönyörű kárpitozott ágyat, majd fektessen be szekrényekbe, függönyökbe, lámpákba, vagy tükrökbe, melyek tényleg nem számítanak annyira! Ellentétben a kényelmes matraccal és ággyal.


Foto: Manchester kárpitos ágy. xxxlkanape.hu, minőségi ágyak hatalmas választéka

Természetesen választhat a rövid élettartamú termékeket, melyeket gyakran viszonylag olcsón lehet megvásárolni. Ezen termékek egyrészt általában nem fenntartható módon készülnek, valamint a gyártásban használt anyagok nem elégítik ki a magas minőségi elvárásokat. Ezért érdemes odafigyelni a minőségre. A kiváló minőségű matracoknak például nem csak hosszabb az élettartamuk, de azt is biztosítják, hogy javuljon az alvás minősége, ami azt jelenti, hogy frissebben fog ébredni. És mondanunk sem kell, hogy jobban fogja érzi magát a jó minőségű ágyneműben, mint az olcsóban.

A hálószoba, mint kreatív hely

Az előző két évben sokan változtattak jelenlegi életmódjukon, otthonukat is a munka, fizikai aktivitás és hosszabb pihenés helyszínévé alakították. Ezek a változások azt eredményezték, hogy a lakásunkat egy kényelmes és többfunkciós hellyé alakítottuk át.

Az egyes helyiségek már nem töltenek be egyetlen szerepet, így már a hálószobáink sem csak pihenésre szolgálnak, hanem gyakran otthoni iroda szerepét is betöltik. A jelenlegi életmód változása hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak kényelmesen, de biztonságban is szeretnénk magunkban érezni magunkat, így számunkra ez egy menekülés a modern világból.

Valljuk be, ha kreativitásról van szó, az ember hajlamos kevésbé gondolni a hálószobára. Végül is, amit itt szeretnénk, az a nyugalom és a csend szigete. Ennek ellenére ebben a helyiségben rendkívül nagy lehetőségek rejlenek az alkotói sorozat kiélésére, mivel általában ide nem jön látogató. Ez azt jelenti, hogy ebben a helyiségben van a legkevésbé tekintettel a konvenciókra.


Foto: Sylvi kárpitozott ágykeret. kanapebolt.hu

Bármilyen elrendezést létrehozhat, stílust válthat, különféle színkombinációkat választhat. Az üzletekben rengeteg ihletet és dekorációt talál, amelyek szebbé teszik hálószobáját, mint valaha. Ennek megfelelően érdemes szokatlan tapétát, ágyneműt és egyedi mintázatú szőnyegeket használni a hálószobában. További dolgok, amelyek alkalmasak arra, hogy ezt a helyiséget személyessé tegyék, például a képek szokatlan keretben vagy az illatos gyertyák.

A jövő kapujának megnyitása

A hálószobában a pihenés mindennél előbbre való. Az intelligens technológia segíthet ennek magas szintjének elérésében. Például elérhetőek már a legmagasabb kényelmi elvárásoknak megfelelő motoros boxspring ágyak, ahol a különböző zónák egy alkalmazáson keresztül állíthatók.

Ez lehetővé teszi, hogy lefekvés előtt kiegyenesítse a nyakát, és elolvasson egy jó könyvet. És még a horkolás is megállítható a technológia segítségével. További érdekes lehetőségek például a redőnyök automatikus mozgatása, mely által a korai napfény megtelíti a szobát, és a napi életciklust biztosítva felébreszti.

Hálószoba a fenntarthatóság jegyében

Ahogyan sokan a mindennapi életben számos dologban felvállalták a fenntarthatóság ügyét, ez az élethez való hozzáállás átültethető arra a térre is, amelyben testünk saját akkumulátorát töltjük. A több éve népszerű természettel való harmóniában élés, a környezetünk védelmét, gondozását célzó tevékenység az öko-stílusú megoldások alkalmazásához vezet a belső terek díszítésekor is. Ennek megfelelően a hálószoba berendezése során környezetbarát és természetes anyagokat használhat, ami azt jelenti, hogy a fából és kőből készült termékek különösen alkalmasak.

Egyre nagyobb az idegenkedés a műanyagokkal és az alacsony minőségű termékekkel szemben. Helyüket gyakran felváltják az egyedileg kézzel készült termékek, amelyeknek köszönhetően egyedi termékek tulajdonosaivá válunk, egyúttal támogatjuk a helyi gyártókat is.


Foto: Trivio franciaágy. Sofamasters.hu

Tehát a hálószobába való kiegészítők kiválasztásakor olyan természetes anyagokat válasszunk, mint a fa, bambusz, lenvászon vagy pamut. Ezek lehetnek szépek, ezen kívül párnák és ágytakarók, puha szőnyegek vagy fonott kosarak. De az üvegnek is van létjogosultsága egy fenntartható hálószobában. Ha takarókról, párnákról és matracokról van szó, ügyeljen arra, hogy lehetőleg újrahasznosított anyagokból készüljenek. Ne feledkezzünk meg azokról a növényekről sem, amelyek nem hiányozhatnak egy ilyen enteriőrből. Inspirálódjunk mindenből, ami a természetben körülvesz bennünket.

Az idei lakberendezési trendek célja egy igazi menedék megteremtése. E feltevés szerint a hálószoba legyen az a hely, ahol megpihenhetünk és erőt gyűjthetünk az új, izgalmas kihívásokhoz, amelyeket ez az új év hoz számunkra. Hogy készen álljunk érkezésükre, rendezzük be hálószobánkat a minket körülvevő természet ihletése szerint, de ne féljünk színt bevinni a belső térbe, mely pozitív energiát ad nekünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?