Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 03. 09:42, péntek | Helyi
Forrás: Papp József

Ezzel valamit tenni kellene, mielőtt tragédia történik

Ezzel valamit tenni kellene, mielőtt tragédia történik

Égnek meredő betonvasak okoznak balesetveszélyt.

Hónapok óta tart a Mártírok tere felújítása. Arról, hogy milyen lesz a felújított tér, áprilisi cikkünkben írtunk. A térburkolatok lassan elkészülnek, kezd kibontakozni a tér leendő arculata. Egy tegnapi Facebook poszt hívta fel a figyelmünket a téren kialakult veszélyes helyzetre. Ma reggel megnéztem a helyszínt, és az ott készített fotók alapján Önök is megállapíthatják, hogy a posztolónak sajnos igaza van. Eddig tudtunkkal egy elszakadt nadrág bánta az égnek meredő betonvasakat, de sajnos ebből tragédia is lehet.

Persze mindenki tudja, hogy ez egy építési terület, ahol vigyázni kell, de biztosan nem szabályos, hogy ezeket a vasakat így hagyták napokra. Az egyik képünkön látszik, hogy a kerékpártárolókban gyerekbicikli is van. Ahol gyerekbicikli van, ott gyerek is van. Nekik már sokkal nehezebb azt mondani, hogy figyelj, légy óvatos, ne rohangálj. Sajnos fatális véletlenek is történhetnek, egy rosszullét, egy megbotlás, és már kész a baj. A tragédiák többsége fatális véletlenekből történik.

A kiálló betonvasak két (!) oldalról el vannak kordonozva, ami egyáltalán nem akadályozza meg a bejutást. Egészen biztosan számtalan műszaki megoldása van a vészhelyzet megszüntetésének. Le lehetne például hajtani azokat a vasakat, korrektül körbe lehetne kordonozni. vagy valamivel fedni a kiálló vasakat. Akik értenek hozzá, akiknek ez a dolguk, azoknak ezt tudni kellene. Egészen biztosan előírás is van rá, hogy közforgalmú helyen milyen módon kell az ilyen helyzetet kezelni.

A Rábaközi Áruház és az összes üzlet is működik a felújítás alatt. Mivel működnek, ez jelentős gyalogos forgalmat eredményez. Kérjük, hogy ezeknek a gyalogosoknak a biztonsága érdekében szüntessék meg ezt a helyzetet, még ha tudjuk, hogy átmeneti is. Arra az időre se vállaljanak felesleges kockázatot.

Az önkormányzat a munka megrendelője. Email-ben megküldük a cikket dr Bónáné dr Németh Katalin polgármesternek, amiben kértük, hogy az arra járó emberek biztonsága érdekében hogy munkatársain keresztül haladéktalanul hívja fel a kivitelező figyelmét a balesetveszély elhárítására.

FRISSÍTÉS

Délelőtti cikkünk nem lett hatástalan. Délután a Mártírok terén a betonból kiálló vasakat körbe kordonozták. Úgy gondoljuk, így mindenkinek sokkal jobb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei