Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Február 22. 08:08, szombat | Belföld
Forrás: mti

Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

Felminősítette Magyarországot a japán JCRA hitelminősítő

A stabil államháztartási rendszert, az államadósság jelentős csökkentését és az eredményes gazdaságpolitikát kiemelve javította Magyarországra vonatkozó deviza- és forintadósság minősítését

a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet - közölte a Pénzügyminisztérium pénteken az MTI-vel.

Kiemelték: a Standard & Poor's múlt héten közölt kilátásjavítása után a japán hitelminősítő lépése is azt mutatja, hogy a magyar gazdaság teljesítményét külföldön is egyre inkább elismerik.

A japán hitelminősítő a magyar devizaadósság minősítését "BBB+"-ról "A-"-ra, a forint adósságáét "A-"-ról "A"-ra javította.

Az intézet kedvező döntésének okaként jelöli meg egyebek mellett a magyar gazdaság 5 százalék körüli növekedését, a termelékenység javulását, a beruházások növekedését és a bérek folyamatos emelkedését. A hitelminősítő elismerően ír az ország pénzügyi helyzetének folyamatos javulásáról, a pénzügyi rendszer stabilitásáról, a magas tőkemegfelelési mutatóiról. A hitelminősítő pozitív döntésének hátterében áll még az alacsony hiány, az egyre csökkenő adósság, valamint az ellenálló exportvezérelt gazdasági teljesítmény is. A JCRA a következő évekre 3-4 százalékos növekedést vár Magyarországon.

A japán intézet legutóbb 2017-ben javította stabilról pozitívra a magyar államadósságra vonatkozó kilátását - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.