Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2024. Május 17. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Fussrábaköz

FussRábaköz 2024

FussRábaköz 2024

24 órás váltófutás!

Egy olyan sportesemény Csornán, melyre bárkit nagy szeretettel várnak a szervezők, aki 1 órát (sebességtől, távtól függetlenül) futna, gyalogolna, vagy kerékpározna egy izgalmas, baráti hangulatú, 24 órán át tartó esemény keretein belül!

2024-ben ötödik évadjához érkezett a 24 órás váltófutás, ami azóta már jóval több ennél! Ez egy amatőr sportesemény, ahol elsősorban a részvétel és a jó hangulat számít, a megtett táv és a tempó többedleges!

Ideje: 2024. június 22-23.
Helyszín: Csorna, Művelődési Központ (terasza)
Részvétel: INGYENES (de előregisztációhoz kötött)

24 órás váltó története:

Az első váltót a Covid járvány alatti lezárások idején szervezték meg, 2020 májusában. Ezen 24 futó vett részt, a nagy sikerre való tekintettel hagyománnyá alakult. A következő évben már 30 főre bővült a létszám. Ekkor még a csornai Piac téren történt a váltás, onnan indultak és érkeztek a futók.
Harmadik alkalommal, 2022-ben csatlakoztak a rábaközi bringások és jógázók is, a helyszín pedig a Művelődési ház terasza lett, mint váltópont. Tavaly a „Negyedik FussRábaköz 24 órás váltófutás” programja a „Hanyi Táltoscsikók” lelkes tagjainak köszönhetően íjászattal bővült.

Idén szeretnék még tovább tágítani a kört, még több embert megmozgatni a Rábaközben: a meglévő programokat 24 órás gyaloglás / nordic walking váltóval bővítik.

Már gőzerővel készül a szervező csapat, a jelentkezéseket hamarosan megnyitják!

Az esemény menetrendje

Az adott 24 órán belül (szombat 11:00 - vasárnap 11:00) 1 órás idősávokban váltják egymást a futók, gyalogosok, és kerékpárosok szimultán a Művelődési központnál, mint váltópont! Mindegy meddig mész, mindegy merre mész...csak érj vissza 1 órán belül a váltópontra. Több órás futásra is van lehetőség, és természetesen szabad párban, trióban, csoportban is részt venni!

Az igazán izgalmas időpontokra (mert bizony egész éjjel is nyílnak az idősávok), kifejezetten várják a lelkes, bevállalós jelentkezőket a különösen maradandó élményért!

Ez egy olyan dolog, amire büszkék lehetünk a Rábaközben, hiszen ez egy teljesen egyedülálló esemény, amiért Giczi Tibornak, az ötletgazdának, és azóta is fő szervezőnek köszönhetünk! Készülj! Június 22-én rajt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 09:00, szombat | Helyi

Olyan polgármesterre van szükség, akinek a város fontos és nem a hatalom, és aki az, akinek mondja magát

Beszélgetés Csorna független polgármesterjelöltjével

2024. Május 31. 16:00, péntek | Helyi

Megszaporodtak a kerékpáros balesetek

Kerékpáron is biztonságban!

2024. Május 31. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 31. 09:00, péntek | Helyi

Azt nem mondjuk meg, kire szavazzon, de azt igen, hogyan

Ez az önkormányzati választás a csornai és kapuvári választóknak lesz a legfurcsább.