Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 08. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: OKF

Gázrobbanás Bősárkányban. Vagy robbantás?

Gázrobbanás Bősárkányban. Vagy robbantás?

Fotókkal frissítve!

Gázrobbanás miatt összeomlott egy családi ház Bősárkányban, a Gábor Áron utcában. A gáz ömlik az utcára, a tűzoltók nagy erőkkel indultak a helyszínre. Az elsőnek kiérkezett csornai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy vízsugár fedezete mellett megtalálták a gázcsonkot, megpróbálják elzárni. A mentők jelenleg egy embert látnak el, de nem tudni, van-e még valaki a romok alatt. A szemtanúk elmondása szerint más nem tartózkodott az épületben. A környező házak lakóit kimenekítik.- jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Frissítés

A kimenekített lakók visszatérhetnek otthonukba a gázszivárgás megszűnése után.

A gázszivárgás megszüntetése után visszatérhetnek otthonukba azok a lakók Bősárkányban, akiket a Gábor Áron utcában, egy családi házban keletkezett gázrobbanás után menekítettek ki házukból. Az intézkedés hat lakóház tizenhat lakóját érintette. A felrobbant épület melletti lakóházak azonban megsérültek a detonációban. Az egyik annyira, hogy négy lakója számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség, elsődleges információk szerint a település polgármestere gondoskodik éjszakai elhelyezésükről. A helyszínen dolgozó tűzoltók csökkentették a gázszivárgást, az áramszolgáltató szakemberei elvégezték a kiszakaszolást. A rendőrség visszajelzése alapján az összeomlott ház sérültjének családtagjai épségben vannak, nem tartózkodtak a házban, feltételezhetően senki nincs a romok alatt.- OKF jelentés 22.12 óra

x x x x

A helybeliek azt beszélik - de ezt eddig senki nem erősítette meg -, hogy az eset összefüggésben lehet az augusztusi családi viszállyal, aminek lövöldözés lett a vége. Emiatt feltételezik a szándékosságot.

Képeink ma reggel készültek a helyszínen

Az MTI fotója az éjszakai mentési munlkák idején készült

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.

2024. Április 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.