Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 15. 05:29, kedd | Sport

Gender Racing Team: A döntő hétvégéje

Gender Racing Team: A döntő hétvégéje

A hétvégén a Hungaroringen rendezik az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját, mely még bőven tarthat izgalmakat akár az utolsó körökig bezárólag.

Az utolsó versenyhétvégén már megszokott, hogy három versenyfutamot kell a versenyzőknek teljesíteni, amiből ráadásul a legutolsó dupla bajnoki pontszámokat hoz a helyezettek számára. Így komoly kis matematika gyakorlatokat is végre lehet hajtani az esélyek latolgatásánál, a legjobb taktika kidolgozásához.

A Gender Racing Team versenyzői még két bajnoki cím begyűjtésére esélyesek. Az egyikben Szabó Nikolas érdekelt aki a Brno-i eredményeit nézve tartja az ígéretét, hogy a Slovakiaringi kis technikai fiasko után több bajnoki pontot már nem enged ki a kezéből és úgy szeretné elhozni az MNASZ Formula Renault Kupa bajnoki címét első formula autós szezonjában. Már most is nagy előnnyel vezeti a kategóriát, de a tervek szerint a Hungaroringen három újabb futamgyőzelemmel koronázná meg a bajnoki címet a kedvenc versenypályáján.

Egy bajnoki címet már bezsebelt az előző versenyhétvégén Hefler Róbert, aki azzal az FIA CEZ Formula Renault Kupa 2019-es bajnoki címét már magáénak tudhatja. Viszont komoly esélye van a formula autós abszolút magyar bajnoki cím begyűjtésére is ezért ennek érdekében némi meglepetésként Robi tekintetében versenytechnikában is erősít a csapat, hogy dupla bajnoki címmel zárhassa élete második formula autós szezonját.

A csapat legifjabb újonca Szomszéd Lali igazából most először versenyezhet élesben a Hungaroringen, hiszen a kissé rosszemlékű bajnoki nyitófordulón csupán egy fél kört tehetett csak meg éles versenyfutamban. Így Lali szorgalmasan készült az utolsó versenyhétvégére és természetesen a célja az, hogy akár egy újabb futamgyőzelemmel szépítve minél előrébb zárjon a bajnoki tabellán, sőt még akár az MNASZ Formula Renault Kupa év végi bajnoki ezüstjére is jó esélye van!
Érdemes lesz hát kilátogatni a hétvégén a Hungaroringre ahol a fiuknak amúgy nem mellesleg ismét bő harmincfős nemzetközi mezőnyben kell majd helyt állniuk és közben megküzdeni a hazai értékelés bajnoki pontjaiért.

Az első időmérőt pénteken délután három óra után kicsivel futják a versenyzők és szombaton délelőtt kerül sor a hétvége első versenyfutamára. Aztán vasárnap következik a nehezebb feladat az egy napon belül teljesítendő két versenyfutammal melyből, ahogy már említettük az utolsó dupla pontokkal számít a bajnoki értékelésbe.

A Gender Racing szeretettel vár minden kedves autósport rajongót, hogy idén még utoljára együtt szippantsunk egy nagyot az imádott benzingőzből és együtt örüljünk a csapat újabb bajnoki címeinek és eredményeinek.

De előtte még nézzük, hogy készülnek versenyzőink és a csapatfőnök a mindent eldöntő hétvégére:

Szabó Nikolas:
„Nagyon várom a Hungaroringi versenyhétvégét, hisz ez a kedvenc pályán és az utolsó bajnoki hétvégéről van szó. Szimulátorban levezettem pár száz kört a Hungaroringen és jártam a Fit4Race-be edzeni, úgyhogy úgy érzem jól felkészültem a hétvégére. A célom behúzni a bajnoki címet, de természetesen ezt újabb futamgyőzelmekkel lenne igazán szép teljesíteni!”

Hefler Róbert:
„Végre elérkezett a mindent eldöntő záró hétvége. Nagyon izgatottan vártam már, biztos, hogy komoly csaták és jó futamok várnak ránk. Viszonylag megnyugtató előnyöm van a bajnokságban, de még egyáltalán nem dőlhetek hátra. Külön öröm számomra, hogy már második éve mind nekem mind a csapat hazai pályáján szállhatok csatába a bajnoki címért. Szerintem mondhatom, hogy minden eddiginél keményebben készültem, hiszen óriási kihívás előtt állok. Mindenképpen azt ajánlanám mindenkinek, hogy ha teheti, látogasson ki a hétvégén a Hungaroringre mert nagyon jó versenyek vannak kilátásban!”

Szomszéd Lali:
„Ez egy nagyon fontos hétvége lesz számomra, mivel a bajnokságban még megszerezhetem a második helyet. Rengeteget készültem a hétvégére bár hátráltatott egy nagyobb borda zúzódás, de ahogy tudtam edzettem és készültem. A Hungaroringen már csütörtök reggel megkezdődtek az edzések így biztos sikerül majd jó beállítást találni és sikerül visszarázkódni a hazai aszfaltcsíkhoz!”

Gender Tamás csapatfőnök:
„ Mindig kicsit vegyes érzelmekkel várom az utolsó bajnoki fordulót. Egyrészt egy kis szomorúsággal, hogy az idén már nem lépünk többet pályára és most jó sokáig nem lehet újra átélni majd a versenyhétvégék izgalmát. Másrészt viszont nagyon izgatottan és nagyon boldogan, azért mert a megszerzett mellé még két bajnoki cím megszerzésére vagyunk esélyesek két olyan fiatal kiemelten tehetséges versenyző által akik ismét fényesen visszaigazolják, hogy nagyszerű úton járunk a fiatal tehetségek felkutatásának szentelt szakmai úton! Az idei év a három, közülük egy nemzetközi bajnoki címmel a csapat elmúlt tíz éves történetének egyik legeredményesebb éve lehet! Ezért én is nagy szeretettel buzdítanék mindenkit, hogy ha teheti, látogasson ki a hétvégén a Hungaroringre, hogy itt élőben osztozhassunk együtt a csapat újabb sikereiben! Ráadásul a hétvége nem csak az izgalmas versenyfutamok jegyében telik, hanem a Magyar Menőmotor Alapítvány vendégül látásával egy kiemelten nemes és jó ügy érdekében is szeretnénk hatékonyan segíteni!”

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.