Hírek
2015. Június 12. 13:00, péntek |
PR
Forrás: Tárkányi Mária
Gluténmentes övezet

Gluténérzékeny vagy?Vagy csak érdekel a téma?Akkor itt a helyed!
Biztosan sokan ismerik már a Gluténmentes övezet blogot, weboldalt, és facebook oldalt, ám most egy kicsit a kulisszák mögé szeretném bevezetni a kedves olvasót. Könnyű helyzetben vagyok, mert a kolléganőmről kell pár sort írnom, és ez igazán érdekes feladat.
Vera felnőtt korára lett gluténérzékeny 3 évvel ezelőtt, így napról napra láttam, hogy miként éli meg ezt az állapotot. Minden lépésre emlékszem: a rosszullétre, a kivizsgálásra, a diagnózisra, a "miért pont én" állapotra, a csendes beletörődésbe, az elfogadásra... Arra, amikor felülkerekedett a problémán és belevetette magát a kísérletezésbe, mert az előre csomagolt gluténmentes termékek finoman szólva sem nyújtottak számára kulináris élményt, hogy ezek áráról már ne is beszéljünk.
Voltak kudarcos kísérletek, mert nem lett olyan az íze, vagy nem lett olyan könnyű, levegős, vagy másnapra tök kemény lett, vagy apró darabokra esett szét az egész. Ám Vera nem adja fel egykönnyen a dolgokat, így addig küzdött, addig próbálgatta a különféle összetevőket, míg meg nem közelítette az általa elvárt szintet és higgyék el nekem, az a szint elég magasan van. Megtalálta azokat az ízeket, azt az állagot, amit a gluténérzékenység előtt szeretett. Aki érintve van a témában, az tudja mekkora szó ez.
Csodák kerülnek ki a keze alól, olyan péksütemények, kenyerek, sós és édes sütemények, hogy a szánk is tátva marad. Normál lisztből is nagy kihívás ezeket elkészíteni, nemhogy gluténmentes alapanyagokból. Benn a cégnél sokszor kapunk kóstolót és egyszerűen nem lehet ellenállni a sok finomságnak. Este még összedob egy kis nasit, hogy másnap tudjon hozni belőle... Én csak csodálom, hogy honnan ez az erő? Kérdezem, miért nem pihen egyet egy húzós nap után? Erre rendszerint az a válasz, hogy ő ebben kapcsolódik ki, neki a sütés a pihenés.És talán említenem sem kell, hogy kalandozásait a gluténmenetes övezetben le is jegyzi, lépésről lépésre mutatja meg, hogyan készülnek a finomságok. Így született meg a Gluténmentes övezet blog és facebook oldal, majd az idén a glutenmenesovezet.hu weboldal, ahol a rendezett tartalomban megtalálható minden recept. A weboldalon kereső funkció segíti a keresést.
Ma sajnos egyre több embert és családot érint a gluténérzékenység. Azok az élelmiszerek, amelyeket ők fogyaszthatnak jóval többe kerülnek, mint az átlag élelmiszerek, ezért nagy segítség, ha már kipróbált és bevált receptek alapján tudják otthon elkészíteni az olyan alapvető ennivalót, mint pl. a kenyér vagy a zsemle.
Nézzék meg a blogot és a weboldalt, kövessék a Gluténmentes övezetet a facebook oldalon.
Tárkányi Mária
Csak egy kattintás a képre, és máris elérheti a hirdető céget, ahol bővebben tájékozódhat szolgáltatásairól:
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 29. 12:49, kedd | PR
Amikor a mesterséges intelligencia segít a klímavédelemben Kate segítségével visszatér az élet a cecei erdőbe
István Imre (Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság), Sipos Katalin (WWF Magyarország), Suba Levente (K&H) Forrás: K&H/Lorkó Dávid
2025. Április 26. 09:04, szombat | PR
A Jánosik Kft. újjáépíti a Rákóczi-tábort
Megújul a sátoraljaújhelyi Rákóczi-tábor: a beruházás keretében négy korszerű új épület, valamint egy teljesen új étkező részleg valósul meg, összesen csaknem 2500 négyzetméteren.
2025. Április 26. 08:11, szombat | PR
Badacsonyi Loccsanás Húsvétkor
Kevés ember merészkedik be a Balatonba tavasszal és még kevesebb, aki a Balaton vízével locsolkodik Húsvétkor. Badacsonyban a kettő ötvözetét találták ki Húsvéthétfőre.
2025. Április 14. 09:26, hétfő | PR
A megújuló energia és az ingatlanfejlesztés húzza a zöldhiteleket
a K&H mind a vállalati, mind a lakossági zöld hitelek piacán 20 százalékos részesedéssel bír