Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. December 20. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győrsövényház Önkormányzata

Győrsövényházi baromfitenyésztő sikerei Lipcsében

Győrsövényházi baromfitenyésztő sikerei Lipcsében

Lipcsében és Dabason is eredményesen szerepelt a kiállításon.

A győrsövényházi Németh Krisztián baromfijaival nagy sikereket ért el a lipcsei galamb, nyúl és baromfi Európa-kiállításon, valamint Dabason a Magyar Galamb és Kisállattenyésztők országos kiállításán. Így számolt be Győrsövényház honlapján a történtekről:

„- Németországban, Lipcsében tartották a 2012-es év Galamb, nyúl és baromfi Európa-kiállítást. Ezt az eseményt háromévente rendezik meg más-más országban. Legutóbb Szlovákia rendezte, ahol kevés ország kevés állata képviseltette magát. Már akkor tudni lehetett, hogy idén Németországban korábban soha nem látott állatmennyiség várja a tenyésztőket, tartókat, nézelődőket.

Közel 95 ezer állatot mutattak be, melyből 700 Magyarországról érkezett. Én 16 darabot neveztem, 12 német törpe lazac és 4 német lazac fajtájút. A kiállításokon a fajtákra specializálódott bírálók bírálnak, európai standard alapján. 97 pont a maximum amit egy baromfi elérhet. Német törpe lazac fajtából kiemelkedő minőségű egyedeket tudtam kiállítani, melyekre őszintén megmondva nem számítottam, főleg, hogy a fajta német eredetű, így a hazájában még keményebb bírálók vannak, mint más országokban. Száz törpe kakasból az én tenyészetemből került ki Európa 2. és 5. legjobbja is. A 2. helyezett Siegerband címet nyert, az 5. helyezett Lipsia-Krug díjat kapott. Több nagyon jó minőségű baromfim mellett nagy öröm és dicsőség számomra, hogy európai szinten ilyen elismerést kapott két kakasom is. 12 törpémből nyolc díjazott lett, amivel Magyarország kiállítói közül én lettem a legeredményesebb és én kaptam a második-harmadik legnagyobb díjakat is.

Az idén Dabason rendezték a Magyar Galamb és Kisállattenyésztők országos kiállítását. Fehér színű német törpe lazac tyúkom 97 maximum pontszámmal fajtagyőztes lett, melyet oklevelekkel és egy plakettel díjaztak.”

Címkék: győrsövényház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Helyi

MDS mini és gyerek nyári tánctáborok

Jelentkezni lehet június közepéig.

2024. Május 20. 13:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 19. 19:00, vasárnap | Helyi

Állítsuk meg az akkumulátorgyárak szennyezését!

Petíció