Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2020. Május 22. 13:52, péntek | Helyi
Forrás: Győrsövényház Önkormányzat

Győrsövényházon befejeződött az óvoda és az iskola felújítása

Győrsövényházon befejeződött az óvoda és az iskola felújítása

Az energetikai felújítást az Európai Regionális Fejlesztési Alap 100%-ban finanszírozta.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult a győrsövényházi iskola és óvoda épületének energetikai korszerűsítése. A létesítmény egykor a Fricke család kúriája volt, és korábban csak a hetvenes években esett át nagyobb, de akkor is csupán részleges modernizáción. A „Győrsövényház község oktatási intézményeinek energetikai felújítása” című, TOP-3.2.1.-15-GM1-2016-00046 kódszámú 70 millió forintos európai uniós támogatás, valamint a 1361/2019. (VI. 19.) kormányhatározatban megítélt 20 millió forintos kiegészítő támogatás segítségével Győrsövényház Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

A beruházásnak köszönhetően homlokzat- és tetőfödém-szigetelés, fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, napelemek és tartóelemek telepítése és beszerelése, illetve azbesztmentesítés és részbeni akadálymentesítés valósult meg. A fejlesztés eredményeként az ingatlan energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Győrsövényház Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat. A beruházás további pozitív hozadéka a településkép javulása.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat a megyében

Továbbra sem árt az óvatosság!

2020. Május 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok a heti Szuperinfóból!

2020. Május 28. 10:04, csütörtök | Helyi

Kábítószert is találtak a rendőrök Mórichidán, amikor letartóztattak egy körözött férfit

A nyomozók a 38 éves férfi otthonában a termesztéshez szükséges berendezéseket is találtak.

2020. Május 27. 16:00, szerda | Helyi

Már csak egy hetük maradt a civilszervezeteknek, hogy elszámoljanak a tavalyi felajánlásokkal

Jövőre csak az kaphat, aki elszámolt.