Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 13. 15:12, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje pár évtized alatt egy brit tanulmány szerint: míg a most 55 évnél idősebb korosztályból egy nő és egy férfi 78 napi ismeretség után nyilvánította magát párnak, addig a mostani 25 évesnél fiatalabbaknak ehhez elég 24 nap.

Míg hajdanán az úgynevezett háromnapos előismeretség kellett az első találka megbeszéléséhez, jelenleg elég négy óra. A rövidülésben nagy szerepe van a világhálónak, azon pedig a közösségi portáloknak, főként a Twitternek és a Facebooknak - hangsúlyozza a tanulmányt elkészítő PIXmania.com nevű brit internetes cég.
A netes üzenetforgalmon alapuló elemzése szerint a férfiak az aktívabb világhálós "széptevők": évente átlagosan 517 üzenetet küldenek hódítás végett, a nők csak 386-ot. Hagyományos - papírra, kézzel írt - szerelmes levéllel a brit pároknak ma már csak a tizede fáradozik.
A távközlés forradalma ugyanakkor nemcsak hamarabb kovácsol párrá két embert, a szakítások bejelentéséhez is egyre népszerűbb eszköz. A párkapcsolatot "felmondók" 36 százaléka telefonon mondja ki a végső szót, 27 százalék telefonos vagy netes szöveges üzenetben - adta hírül a The Daily Telegraph című lap.

Címkék: Színes-életmód

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.