Városlista
2019. január 19, szombat - Sára

Hírek

2018. Október 11. 14:41, csütörtök | PR

Hétvégi esőprogram

Hétvégi esőprogram

Az őszi szünetre készülve, jó pár ötletet a tarsolyodban tudni, amivel lefoglalhatod a gyerekeket.

Már csak azért is érdemes alaposan felkészülni többféle hétvégi programmal, mert ilyenkor már jó időre sincs garancia.

A szokásos gyerekprogramok mellett olyan izgalmas lehetőségek is adottak, mint egy-egy izgalmas kiállítás, vagy rövid városnézés. Ha múzeum gyerekekkel, akkor kihagyhatatlanok az interaktív kiállítások, ha pedig a városlátogatás eddig nem szerepelt a listán, nézz utána, mik az izgalmas látnivalók gyerekeknek Budapesten vagy az ország más városaiban.

Szép őszi napokon egy óriási séta a természetben, kirándulás vagy akár egy kisebb vidéki kiruccanás is belefér. Ez az időszak tökéletes arra, hogy ismerkedjetek hazánk gyönyörű tájaival, érdekes településeivel. A szüreti mulatságok mellett számos egyéb programlehetőség is van, amit érdemes kihasználni.

A természetjárás, vagy akár a lakóhelyetek környékén tett séta pedig remek alkalom egy kis gyűjtögetésre. Csodálatos gesztenyék, színpompás falevelek, gallyak, bogyók, termések mind-mind felfedezésre várnak.

És milyen jól jönnek majd azokon a napokon, amikor az idő már nem kedvez a kinti programoknak. Mert ha esős programot tervezel a gyerekeknek, az első helyek egyikén nem maradhat ki egy kis otthoni kreatívkodás!

Kreatív ötletek a természet kincseiből

A séták során gyűjtött természeti kincsekből gyönyörű dekorációt készíthettek a lakásba, kreatív ajándékok, hűtőmágnes vagy játékbábuk alkotásához is tökéletesek:
- Gyűjtsetek gesztenyét gesztenyebabákhoz
- A lehullott gallyak vázába téve szép díszei lesznek a lakásnak
- Szép formájú kövekből egy kis festés- dekoráció után szuper hűtőmágnes készülhet
- Ha gyertyát öntötök, jól mutatnak benne vagy akár körülötte is az őszi termések, bogyók.


Gyurma minden mennyiségben
A gyurmázás a gyerekek egyik nagyon kedvelt elfoglaltsága. A hagyományos gyurma mellett próbáljátok ki a süthető gyurmákat is. Só-liszt gyurmából szép kis figurákat, szobrokat, vagy akár tálkákat, lelógatható díszeket készíthettek, a porcelán gyurma pedig ennek a továbbfejlesztett változata, melynek anyaga annyira finom, sima, hogy tényleg olyan, mintha igazi műalkotás lenne. Természetesen a porcelán gyurma is egyszerűen, otthon elkészíthető.


Gyerekkel a konyhában

Ha program esős időben, akkor egy jó kis közös konyhai móka sem hiányozhat!
Remek alkalom ez kézműves csokoládé készítésre, vagy süthettek muffint is, ami a gyerekeknek sem bonyolult feladat, a muffin díszítést pedig biztosan imádni fogják.
Tudtad, hogy létezik csokoládéműhely gyerekeknek? Úgyhogy ha nem akarsz otthon nagy felfordulást, érdemes ellátogatni egybe.

Felkészülés Halloweenre
Hamarosan itt a Halloween, ha kreatív programra vágytok, kezdjetek rá készülni időben. Rémisztő dekoráció vagy akár egy szuper jelmez tervezésében, kivitelezésében is tudnak segíteni a gyerekek, így tényleg egy szuper családi program lesz az előkészület is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 19. 18:14, szerda | PR

Prezi székházban takarítanak

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

2018. December 15. 09:54, szombat | PR

Magyarországon mutatja be elsőként a BENU megújult gyógyszertár-koncepcióját

A BENU hét év után megújítja gyógyszertár-koncepcióját, és Európában elsőként Magyarországon, a BENU Gyógyszertár Budapest Shopmarkban mutatja be az új, vásárlói igényeknek még inkább megfelelő gyógyszertár-kialakítását.

2018. November 16. 18:00, péntek | PR

Újra díjazott lett a Jánosik Kft.

Harmadszor nyerte el a MagyarBrands, másodszor pedig a Superbrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2018. November 08. 16:24, csütörtök | PR

Ezt biztos nem gondoltad az erőspaprikáról...Meglepő tények!

Gondoltad volna az erős paprikáról, hogy nem csak az ételeidet teszi ízletesebbé, hanem az életedet is megkönnyíti?