Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 11. 14:41, csütörtök | PR

Hétvégi esőprogram

Hétvégi esőprogram

Az őszi szünetre készülve, jó pár ötletet a tarsolyodban tudni, amivel lefoglalhatod a gyerekeket.

Már csak azért is érdemes alaposan felkészülni többféle hétvégi programmal, mert ilyenkor már jó időre sincs garancia.

A szokásos gyerekprogramok mellett olyan izgalmas lehetőségek is adottak, mint egy-egy izgalmas kiállítás, vagy rövid városnézés. Ha múzeum gyerekekkel, akkor kihagyhatatlanok az interaktív kiállítások, ha pedig a városlátogatás eddig nem szerepelt a listán, nézz utána, mik az izgalmas látnivalók gyerekeknek Budapesten vagy az ország más városaiban.

Szép őszi napokon egy óriási séta a természetben, kirándulás vagy akár egy kisebb vidéki kiruccanás is belefér. Ez az időszak tökéletes arra, hogy ismerkedjetek hazánk gyönyörű tájaival, érdekes településeivel. A szüreti mulatságok mellett számos egyéb programlehetőség is van, amit érdemes kihasználni.

A természetjárás, vagy akár a lakóhelyetek környékén tett séta pedig remek alkalom egy kis gyűjtögetésre. Csodálatos gesztenyék, színpompás falevelek, gallyak, bogyók, termések mind-mind felfedezésre várnak.

És milyen jól jönnek majd azokon a napokon, amikor az idő már nem kedvez a kinti programoknak. Mert ha esős programot tervezel a gyerekeknek, az első helyek egyikén nem maradhat ki egy kis otthoni kreatívkodás!

Kreatív ötletek a természet kincseiből

A séták során gyűjtött természeti kincsekből gyönyörű dekorációt készíthettek a lakásba, kreatív ajándékok, hűtőmágnes vagy játékbábuk alkotásához is tökéletesek:
- Gyűjtsetek gesztenyét gesztenyebabákhoz
- A lehullott gallyak vázába téve szép díszei lesznek a lakásnak
- Szép formájú kövekből egy kis festés- dekoráció után szuper hűtőmágnes készülhet
- Ha gyertyát öntötök, jól mutatnak benne vagy akár körülötte is az őszi termések, bogyók.


Gyurma minden mennyiségben
A gyurmázás a gyerekek egyik nagyon kedvelt elfoglaltsága. A hagyományos gyurma mellett próbáljátok ki a süthető gyurmákat is. Só-liszt gyurmából szép kis figurákat, szobrokat, vagy akár tálkákat, lelógatható díszeket készíthettek, a porcelán gyurma pedig ennek a továbbfejlesztett változata, melynek anyaga annyira finom, sima, hogy tényleg olyan, mintha igazi műalkotás lenne. Természetesen a porcelán gyurma is egyszerűen, otthon elkészíthető.


Gyerekkel a konyhában

Ha program esős időben, akkor egy jó kis közös konyhai móka sem hiányozhat!
Remek alkalom ez kézműves csokoládé készítésre, vagy süthettek muffint is, ami a gyerekeknek sem bonyolult feladat, a muffin díszítést pedig biztosan imádni fogják.
Tudtad, hogy létezik csokoládéműhely gyerekeknek? Úgyhogy ha nem akarsz otthon nagy felfordulást, érdemes ellátogatni egybe.

Felkészülés Halloweenre
Hamarosan itt a Halloween, ha kreatív programra vágytok, kezdjetek rá készülni időben. Rémisztő dekoráció vagy akár egy szuper jelmez tervezésében, kivitelezésében is tudnak segíteni a gyerekek, így tényleg egy szuper családi program lesz az előkészület is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?