Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 07. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Holttestet találtak a tűzoltók egy égő házban

Holttestet találtak a tűzoltók egy égő házban

Több családi ház- és lakástűzhöz is risztották a tűzoltókat az elmúlt héten.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Tűz keletkezett egy családi házzal egybeépített húsz négyzetméteres melléképületben Fertőhomokon a Vasút utcában hétfő délután. A lángokat a sopronkövesdi hivatásos és a hegykői önkéntes tűzoltók rövid idő alatt eloltották. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Berendezési tárgyak égtek egy nyolcvan négyzetméteres családi ház három helyiségében, mintegy huszonöt négyzetméteren Győrsövényházon, az Ady Endre utcában kedden este. A tűz húsz négyzetméteren a födémet, tizenöt négyzetméteren a tetőszerkezetet is érintette. A csornai és a lébényi hivatásos, valamint a bezi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, az épületből kihoztak két gázpalackot, amelyeket visszahűtöttek. A tűzeset során nem sérült meg senki, a ház két lakója rokonokhoz költözött.

Kigyulladt egy családi ház szerda délután Győrságon, a Lalka utcában. A győri és pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltók négy járművel, tizenhárom fővel azonnal a helyszínre sietett és több oldalról oltani kezdték a nyolcvan négyzetméteres házat. Két szoba égett, a harminc négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a gerendákra is. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak az épületben. A lángok közül kihoztak egy gázpalackot is, megelőzve ezzel, hogy az felrobbanjon. Fél óra alatt sikerült megfékezni a lángokat.
A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.

Két négyzetméteren volt tűz egy társasház kilencedik emeleti lakásában, a győri Szigethy Attila úton szerda este. A város hivatásos tűzoltói behatoltak a lakásba, ahonnan két lakót kimenekítettek, majd átadtak a mentőknek. A mentők további vizsgálatokra kórházba szállították a két embert. Az egységek egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet, majd átszellőztették az épületet. A tűzoltás és szellőztetés idejére a felső szintektől tizennégy ember hagyta el lakását.

Összeütközött két személygépkocsi csütörtökön délelőtt a 84-es főút 128-as kilométerszelvényében a soproni határátkelőnél. Az egyik autó az ütközés következtében oszlopnak ütközött. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd levontatták az útról a járműveket. Egy embert kórházba szállított a mentőszolgálat.

Több jármű karambolozott az M1-es autópálya 140. és 141-es kilométere között, Mosonszentmiklós közelében szombaton reggel. A balesethez a lébényi, a mosonmagyaróvári és a győri hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tűzoltók egy embert feszítővágóval, egy árokba borult kamionból pedig egy másik embert kézi erővel szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a járműveket. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták a hatóságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.