Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 01. 11:14, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - Megdőltek a napi minimumhőmérsékleti rekordok

Hőség - Megdőltek a napi minimumhőmérsékleti rekordok

Megdőltek a budapesti és az országos napi minimumhőmérsékleti rekordok is vasárnapra virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Jenki Szilvia elmondta: július elsejére virradóra mostanáig az országban 1987-ben Budapesten volt a legmelegebb, 23,6 Celsius-fok. Ehhez képest most hajnalban a fővárosban 24,3 fokot mértek, ezzel a budapesti rekord megdőlt. Még ennél is melegebb volt viszont a hajnali órákban Tatán, így az új országos napi minimumrekord 25 fok lett. Jenki Szilvia korábban azt közölte: vasárnap folytatódik a kánikula, délután jellemzően 33-38 Celsius-fok várható, de néhol - elsősorban a Duna-Tisza közén - ennél is melegebb lehet. Mindeközben az UV-B sugárzás értékének nemcsak a maximuma, hanem az átlaga is az extrém szint felett (8,3) várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másod-, az ország többi megyéjére viszont harmadfokú figyelmeztetést adott ki. Ezeken a területen a napi középhőmérséklet várhatóan tartósan 27 fok felett alakul. Az ország tavainál viharjelzés nincs érvényben. A Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Szelidi-tó 24 fok, míg a Fertő-tó vízhőmérséklete 25 fok - közölte a meteorológiai szolgálat. Az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig hőségriadót rendelt el. Az Országos Mentőszolgálat a tartósnak ígérkező kánikulában teljes kapacitással, a Balaton partjainál pedig megerősített egységekkel dolgozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;