Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 15. 08:58, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó:WorldSkills.org

Húsz fiatal magyar szakmunkás versenyzik Abu Dhabiban

Húsz fiatal magyar szakmunkás versenyzik Abu Dhabiban

A világ 60 országából, 1300 fiatal szakember 51 szakmában versenyez október 15-18 között Abu Dhabiban, ahol szombaton kezdődött a WordSkills, a fiatal szakmunkások világversenye.

Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviseli. Az eredményt október 19-én hirdetik ki.

Simon Bartley, a WorldSkills szervezet elnöke a nyitó ünnepségen kiemelte, hogy a versenyen jól nyomon követhető, hol tart a világ különböző részein a szaktudás.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy minden idők legnépesebb magyar csapata vesz részt az idei WorldSkills-en. Korábban 14, az idén már 19 szakmában jutottak el teljesítményük alapján magyar szakemberek a viadalra. Fontos az is, hogy a szponzorok, szervezők tapasztalatot szerezzenek a verseny szervezésében, hiszen 2018 szeptemberben a Magyar Kereskedelmi is Iparkamara Budapesten rendezi meg a szakmunkások európai versenyét, az EuroSkills-t.

Hozzátette: a magyar versenyzők, a felkészítők, a szakiskolák mindent megtettek azért, hogy a magyar csapat sikeresen szerepeljen a világversenyen.

A magyar versenyzők festő, szakács, pincér, ápoló és gondozó, informatikai rendszerüzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkarton-szerelő, hegesztő, kőműves, szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyénileg indulnak, mechatronika versenyen két fős csapat vesz részt.

A szervezők tájékoztatása szerint a verseny helyszínére, az Abu Dhabi Nemzeti Kiállítási Központba 10 ezer külföldi vendéget, 100 ezer látogatót várnak.

A WorldSkills szervezet szombaton bejelentette, a 2021. évi fiatal szakmunkások világversenyének rendezési jogát Sanghaj nyerte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során