Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 04. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Idén is sikeres volt a polgári védelmi tábor

Idén is sikeres volt a polgári védelmi tábor

Nyolcvan gyerek töltött egy hetet Győrújbaráton.

Már több mint két évtizedes múltra tekint vissza a polgári védelmi, rendvédelmi szaktábor megrendezése a festői környezetben lévő győrújbaráti gyermektáborban.
A táborozók ezen a héten július 31. és augusztus 5.-e között változatos programokon vehetnek részt a hatalmas zöld területen elhelyezkedő, medencével is rendelkező győrújbaráti gyermektáborban.

Az általános iskolás korú gyerekek mintegy nyolcvanan töltik hasznosan idejüket a polgári védelmi táborban, de különböző iskolákból még több mint kétszáz fiatal nyaral szintén ezen a helyszínen. A tábor szakmai vezetője Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője, most is rengeteg érdekes programot szervezett a gyerekeknek, ahol az ezredes munkáját több fiatal, középiskolások és egyetemisták is segítik. Közülük többen korábban már táboroztak itt és szívesen jönnek el ismét, immár programot szervezni és felügyelni a kicsik időtöltését.

A hét elején a beköltözés után sportversenyeket rendeztek, pingpongoztak, röplabdáztak, csocsóztak és kosaraztak a gyerekek, majd az egészséges táplálkozásról hallhattak előadást, ahol meg is kóstolhatták az ételeket. Az első estét az ismerkedési esten székfoglaló, újságpapírtánc és disco tette emlékezetessé. A további napokban aztán egymást érték a változatos programok, lószőr ékszereket készítettek, majd méhész előadás és búvár bemutató következett. Este csillagvizsgálat és csillagászati előadás is bővítette ismereteiket. A héten a gyerekek megismerkedtek a tűzoltók munkájával is. A győrszemerei önkéntes tűzoltók segítségével felvehették a védőruhákat és játékos sorversenyen kipróbálhatták a tömlőcipelést és gurítást, majd a vízzel célbalövést és a porraloltó használatát is.

A katasztrófavédelmi mobil labor járművet és felszereléseit is érdeklődve szemlélték, páran a védőruhákat is felpróbálták a nagy melegben. Persze nem maradt el a homokzsák töltés és a gátépítés gyakorlása sem. A honvédség bemutatója és a fegyverek is sok gyerkőc figyelmét kötötték le, majd a mentőszolgálat elsősegélynyújtó előadása és bemutatója is hasznukra válik a jövőben. A különböző játszóházak és kézműves foglalkozások mellett a lovasok bemutatója és az állatkert kitelepült állatkerti simogatója is maradandó élmény marad számukra. A rendkívüli melegben a medencének is nagy sikere volt, ahol felfrissülhettek a gyerekek a különböző foglalkozások után.

A táborlakó gyerekeket idén is tartalmas egy hét várta Győrújbaráton, ahol a szórakozás, pihenés mellett könnyedén tehettek szert hasznos ismeretekre a különböző bemutatók, szakmai vetélkedők által.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!