Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 28. 09:04, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ifjú tűzoltók táboroznak Sáráspusztán

Ifjú tűzoltók táboroznak Sáráspusztán

Nagy sikere van idén is a tűzoltó tábornak.

Június 26. és 30. között ötvenhét általános iskolás diák töltheti szabadidős és szakmai programokkal a szünidőt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a megyei tűzoltó szövetség tűzoltó táborában.

Hétfőn a táborvezető köszöntötte a megnyitón a tábor lakóit, élménydús időtöltést kívánva nekik. Arra bíztatta a gyerekeket, hogy a pihenés mellett a különböző programok lehetőségeit kihasználva minél több hasznos ismeretet szerezzenek a tűzoltói hivatásról és a tűzmegelőzésről egyaránt.

A tábor első napján főképp az ismerkedésé volt a fő szerep. A gyerekek berendezkedtek a sátraikba, ismerkedtek egymással, a tábor vezetőivel, információt kaptak az előttük álló hét programjairól. Délután pedig már a tűzoltó szakfelszerelésekkel ismerkedtek, szerelési foglalkozáson is részt vettek. Este szabad program keretében focizhattak, ping-pongoztak, de voltak, akik inkább rajzoltak. Kedden a reggeli torna és sátorrendezés után katonák érkeztek a táborba, alaki foglalkozáson ismertették meg a gyerekeket a szabályozott, katonai fegyelemmel, mozgásformákkal, délután pedig már élményfürdővel lazíthattak a táborlakók.

A tűzoltói feladatokról, eszközökről, járművekről minden nap hallhatnak és tanulhatnak hasznos dolgokat a diákok, de szabad programra, játékos sportversenyekre, pihenésre is lesz lehetőségük a hét során.

A tűzoltók által szervezett, szakmai elméleti és gyakorlati programok mellett szerdán a rendőrség tart előadást a gyerekeknek, csütörtökön a Vöröskereszt munkatársaitól tanulhatnak az elsősegélynyújtásról, pénteken pedig ismét a tűzoltók tartanak nekik tűzoltási,- műszaki mentési bemutatót.

Pénteken, a tábor zárónapján a gyerekek bemutatják majd szüleiknek, hogy mit tanultak a héten a tűzoltói feladatokról, majd megtekinthetik a hivatásos tűzoltók tűzoltási,- műszaki mentési bemutatóját.

Címkék: tábor, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.