Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 05. 12:01, kedd | PR

Igen, létezik az ingyenes nyelvvizsga!

Igen, létezik az ingyenes nyelvvizsga!

Túl jól hangzik, hogy nem kell több tízezer forintodba kerülnie a nyelvvizsgádnak? Pedig a hír igaz, az állam valóban kifizeti helyetted – Rád már csak a tanulás marad!

Sokaknak megnehezíti a nyelvvizsga időpontjának megválasztását, hogy a vizsgadíjat is ki kell még gazdálkodnia. A nyelviskola és a könyvek mellett ez néha tényleg terhet jelent – szerencsére azonban, egy kormányrendeletnek köszönhetően, ez a tétel most lekerülhet a tervezésből. Persze egy-két feltételnek meg kell felelned, azonban megnyugtatunk, nem lesz nehéz. Ismerd meg a részleteket, és kezdj a tervezett nyelvvizsgádra egy anyailag is gyorsan megtérülő, szuper befektetésként gondolni!

Hogyhogy ingyenes?

Az új törvény értelmében, minden 35 évnél fiatalabb magyar állampolgár visszaigényelheti közép vagy felsőfokú nyelvvizsgája díját. Vagyis kell, hogy a vizsga sikerüljön, és a pénzt utólag kapod vissza. Ha kellően alaposan felkészültél és kigyakoroltad a feladatokat, nem érhet meglepetés a vizsgán, a visszatérített díjból pedig kellően meg is ünnepelheted a sikert. Az igénylés menetével kapcsolatban az Euroexam honlapján minden tudnivalót és segítséget megtalálsz!

Miért kell vizsga? A nyelvtudás épp elég!

Sokan gondolják így, de hidd el, ez így nem teljesen igaz. Persze, kell, hogy ne csak kizárólag papírod legyen az angol, spanyol vagy német nyelv ismeretéről, azonban a bizonyítvány megszerzését semmiképp se becsüld alá. Érettségi után a felvételi pontok vadászatát nagyban megkönnyíti egy emelt szintű vizsga, illetve később, munkakeresésékor a papírral nő meg jogosan bérigényed. Vagyis a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése olyan befektetés, amiből csak jól, csak győztesként tudsz kijönni! Mostantól pedig a pénz miatt sem kell, hogy fájjon a fejed.



Írásban, szóban felkészülten

Egy angol nyelvtanfolyam a vizsga előtt szuper ötlet, és ha barátokkal közösen iratkoztok be, óriási móka is egyben. A tesztek és feladatok sora, a sok gyakorlás könnyebb, ha nem egyedül csinálod, ráadásul – a haverokban bízva – mindig lesz, aki kijavít. Egy jó anyanyelvi tanár pótolja, hogy nem az adott országban tanulod a nyelvet, utazás alkalmával pedig tovább finomhangolhatod tudásodat.
Ne feledd: nyelvvizsga nélkül ma már csak nagyon nehezen lehet boldogulni. A papír megszerzése gyakran létkérdés, azonban például a legjobb közgázra való jelentkezésedkor vagy álmaid állásának megszerzésekor a második körig csak akkor jutsz el, ha szókincsed és kiejtésed is nagyon erős, és egy levelezés lebonyolítása sem okoz gondot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?