Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 09. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: tavaszinagytakaritas.hu

Indul a Tavaszi nagytakarítás!

Indul a Tavaszi nagytakarítás!

Tegyél te is a természetért!

Ha a szabadban jársz, vigyél magaddal egy zacskót, és hozd el, ami nem odavaló! Mutasd meg másoknak is, és tölts fel róla képet az Instagramra és/vagy a Facebookra! Jelöld meg #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel, hogy barátaid is kedvet kapjanak!

Légy büszke, hogy tőled is tisztább az erdő – és buzdítsd erre ismerőseidet is!

Csak a lábnyomod hagyd az erdőben! Az emberek által „gyártott” szemét nem tartozik a természetbe. A hulladék az ember sajátja, maradjon is az emberek világában. Ne hagyj semmit ott túrázás során! A szemét elrondítja a tájat. Senki nem szereti, ha az ösvényen eldobott papírzsebkendőt vagy banánhéjat kell kerülgessen, mert nem része a természetnek. Te sem szeretnél szemetet photoshoppolni az örömteli csúcsfotón, ugye?

A pihenőhelyeken néhol tűzrakóhely is várja a túrázókat. Ezek nagy része műanyag hulladékkal van tele – gondolván, hogy a következő társaság majd úgyis elégeti. Ezek nem kukák! Te szeretnél szalonnát sütni egy szeméthalmazon? Más sem.

Sok helyen a természetben is találhatsz szemetest. Ezek ürítése rendkívül körülményes, ezért nem viszik el hetente az ide dobott hulladékot. Gondolj bele, ha mindenki ide dobná a szemetét… Ugye te sem egy túlcsordult kukára szeretnél emlékezni a túrádból?

Sajnos, mindig lesz, aki eldobálja a csomagolózacskót a természetben. A legjobb, ha egy nagyobb szemeteszsákot viszel magaddal, és te magad teszel a tisztább erdőkért. Szedj össze minél több hulladékot a Tavaszi nagytakarítás során, és érezd magad a természet megmentőjének! Az is vagy!

Sajnos előfordulhat, hogy olyan mennyiségű hulladékkal találkozol a Tavaszi nagytakarítás során, amihez puszta lelkesedés és néhány szemeteszsák már kevés lesz. Sebaj, ekkor is segíthetsz! Használd a HulladékRadar alkalmazást és jelentsd be az illegális szemétlerakatot!

Mi az a HulladékRadar?
A HulladékRadar egy ingyenesen használható mobil alkalmazás, melynek célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Az alkalmazás biztosítja a lakosság számára az illegális hulladéklerakó helyek bejelentési lehetőségét mobil eszköz használatával.

Hogyan működik?
Egy rövid regisztrációt követően egyszerűen lehet bejelentéseket tenni, így az illegális hulladékot az illetékes hatóság gyorsabban és hatékonyabban tudja eltávolítani. Az alkalmazást ide kattintva tudod letölteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.