Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2023. November 18. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Kapuvár Önkormányzat

Jobb lett a kapuvári ovisoknak, szülőknek és az óvodai dolgozóknak is

Jobb lett a kapuvári ovisoknak, szülőknek és az óvodai dolgozóknak is

Megújult a Gartai Tagóvoda Kapuváron

Kapuvár önkormányzata számára kiemelt jelentőségű a kisgyermekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez szükséges feltételek magas színvonalú biztosítása. A most megvalósult projekt célja az óvodás korosztály mindennapjainak segítése, jobbá tétele volt. A Rákóczi Ferenc és a Bercsényi utca sarkán elhelyezkedő Gartai Tagóvoda korszerűsítése az ellátás színvonalában tudott javítani. Az épület külső és belső felújítása során megújult a tető, kicserélték a villamosrendszert, modernizálták a vizesblokkot, korszerűsítették a belső közlekedési felületeket. A projekt keretében 3 foglalkoztató, valamint egy tornaszoba is megújult.

Valamennyi érintett célcsoport, az óvodások, a szülők és az itt dolgozók esetében is jelentős pozitív változást hozott a projekt megvalósítása. A legérintettebb közösség az ide járó gyermekek, akiket egy megújuló intézmény várta az őszi időszakban. Érezhetően javult az óvodai ellátás színvonala. Komfortossá váltak a csoportszobák. Esztétikus, a korosztálynak megfelelő színekkel látták el a falakat. A szociális helyiségek is megújultak. Teljesen kicserélték a csaptelepeket, mosdókat, zuhanytálcákat és új WC-k kerültek a régiek helyére. A fejlesztés során nagy gondot fordítottak az energiahatékonyságra. Korszerűsítették a fűtést. A világítótestek, valamint a falikapcsolók cseréje is megtörtént. A tetőzet korszerűsítésével megszűntek az eddigi beázások. A külső, udvari foglalkozások minőségfejlesztése is megvalósult. Innentől kezdve a gyermekek változatos játéktevékenységét, mozgásigényük kielégítését új, biztonságos játszóeszközök is segítik.

A tagóvoda szolgáltatási színvonala, komfortossága emelkedett a fejlesztés megvalósításával. Mostantól a szülők biztonságosabb és komfortosabb helyen tudják elhelyezni gyermekeiket. Az óvodások kíváncsisággal és örömmel vették birtokba a megújult intézményt. A projekt keretében megvalósult korszerűsítés nagyban segíti a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztését Kapuváron. Egy korszerű, változatos játszóterekkel felszerelt óvoda várta a gyermekeket az őszi szezonban. A fejlesztés eredménye nem csak a szolgáltatást igénybe vevő szülők és gyermekeik számára jelentett újdonságot, hanem az itt dolgozók számára is komfortosabbá vált a mindennapi élet.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

Címkék: óvoda, felújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Céljai megvalósításához támogatókat keres a FussRábaköz csoport

Felhívás csornai és rábaközi vállalkozókhoz, magánszemélyekhez.

2024. Május 30. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 30. 09:00, csütörtök | Helyi

Foci EB a Szuperinfóban is

A jövő héten foci EB melléklet: teljes menetrend, kitölthető táblázat a Szuperinfóban!

2024. Május 29. 16:00, szerda | Helyi

Rákosi vipera telepítés a nemzeti parkban

Rákosi Vipera Védelmi Program