Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 21. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Újra nyitunk az orosz piac felé

Újra nyitunk az orosz piac felé

A magyar alma sikeres exportját követően elindult az első szállítmány (4 teherautó) friss kínai kel az oroszországi Magnit-csoport rendelésére. x

Az újabb orosz rendelés a magyar alma kedvező fogadtatását követő feltétlen pozitív piaci reakciót jelent és lehetőséget nyit a további magyar minőségi élelmiszereink kiszállítására és újbóli orosz piaci bevezetésére.

Fazekas Sándor miniszter a februárban megrendezett Prodexpo nemzetközi élelmiszeripari vásáron állapodott meg az 5000 üzletet és 15 logisztikai központot üzemeltető Magnit áruházlánc import igazgatójával, hogy a cég friss zöldséget és gyümölcsöt vásárol Magyarországról. A keretszerződés 4 évre szól, ennek alapján a Magnit 10 millió euró értékben vesz friss magyar zöldséget és gyümölcsöt.

A kormány hivatalba lépése óta folyamatosan nő az oroszországi kivitel, tavaly az előző évinél 21 százalékkal több terméket exportáltunk. A magyar agrárdiplomácia kiemelkedő sikere, hogy alig három hónapos tárgyalássorozat eredményeként 126 magyar húsüzem és három tejfeldolgozó kapott orosz piacokra érvényes exportengedélyt - tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére