Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Május 20. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Brányi Zsolt

Jubileumi mazsorett fesztivál újabb kapuvári sikerekkel

Jubileumi mazsorett fesztivál újabb kapuvári sikerekkel

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség idén ünnepli 20 éves jubileumát.

A jubileum jegyében 2014. május 17-én rendezték meg az I. Győri Országos Mazsorett Fesztivált az Egyetemi Csarnokban. A csoportok köszöntése és a zsűri bemutatása után átadták a 2013. évi legjobb zászlós koreográfiáért járó különdíjat, melyet a debreceni Jónásné Bacsó Mónika és a kapuvári Cserpesné Buzási Beáta művészeti vezetők érdemeltek ki. A nagyszabású fesztiválon Debrecen, Hajdúböszörmény, Eger, Budapest, Naszály, Kapuvár, Sárvár és Csepreg városainak 20 mazsorett csoportja részvételével 260 mazsorett (6-25 éves) versengett az oklevelekért 4 korosztályban. A nemzetközi szabályzat alapján előírt elemeket tartalmazó, pom-ponnal, bottal, zászlóval előadott 50 produkciót a szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke a szövetség mazsorett szekciójának vezetője, dr. Tóthné Rozsályi Judit volt.

A közönséget a Trilla mazsorett csoport mellett Cserpes Laura, Gesztesi Máté, ifjú győri balett növendékek, tehetséges fiú tornászok és a kapuvári Movement Dance School modern táncosai nyűgözték le színvonalas bemutatóikkal.

A fesztiválon közreműködött a Győri Rába Fúvószenekar is, gondoskodva a jó hangulatról.

A megyénket képviselő Kapuvári Ifjúsági Mazsorett Együttes tagjai szép sikereket értek el szorgalmas munkájuk eredményeként.

Az I. korosztályban a 6-10 évesek között a kis BÓBITÁK csoportja ARANY, a CSIRIBIRI csoport KIEMELT ARANY oklevelet érdemelt ki.

A II. korosztály 10-14 éves lányai show és pom-pon kategóriában is indultak. A NYITNIKÉK csoport teljesítményét MINDKETTŐBEN KIEMELT ARANY oklevéllel jutalmazták.

A fesztivál koreográfiai különdíját zászló kategóriában a zsűri elnöke Cserpesné Buzási Beátának, a kapuvári mazsorettek művészeti vezetőjének adta át.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akiknek munkája és önzetlen támogatása nélkül ez a fesztivál nem jött volna létre.

Címkék: kapuvár, mazsorett

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.