Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 11. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Kalapács József - Mindörökké rock!

Kalapács József - Mindörökké rock!

Tervben van a Kard zenekar felélesztése

Kalapács József nevéről egykori együttesei közül a Pokolgép, Hard, Omen, jelenleg pedig többek között a Kalapács juthat eszünkbe . Az énekesi karrier mellett a 90-es évektől aktív résztvevője a magyar színházi életnek is. Csornai fellépése apropóján beszélgettünk a hazai rockélet legendás énekesével.

Több, mint 30 éve vagy a zenei pályán. Miben rejlik a titkod?

- Hál' Isten, még élek! Anélkül nem menne. Elég korán kezdtem, és minél később szeretném abbahagyni..., vagy sosem..., szóval mindhalálig!

Melyik zenei korszakod, együttesed érzed a legmeghatározóbbnak karriered során?

- Számomra mindegyik korszakom meghatározó, hisz mind azt a pillanatot jelenti, ami éppen zajlik.

Hogy csöppentél a színház világába?

- Érdekelt, elmentem castingra és bekerültem. Nagyjából ez a lényeg.

Nyilván más érzés a tomboló közönség előtt, és más a nyugodt színházi körülmények között színpadra lépni. De melyik is vagy igazán Te?

- Énekeltem már színházban is tomboló közönség előtt, és rock koncerten is csendes közönség előtt, vagy éppen üres nézőtér előtt és fordítva is. A színpadon mindig én voltam én, és nem más. A hangulatom is főleg tőlem függ ilyenkor, de szívesen látom, ha más is jól érzi magát. A koncert nekem nem több és nem kevesebb, mindig éppen az, ami... Buli!

Fejlődik, változik a világ. A bakelit lemezektől eljutottunk az online letöltésekig. Próbálsz ezzel lépést tartani?

- Eszemben sincs megállítani a fejlődést. Anyagilag persze jobb lenne, ha nem lenne ingyenes letöltés, de régen sem és ma sem a rock and roll világából kerültek ki a gazdag emberek. Persze, én azért gazdag vagyok, csak pénzből nincs elég.

Mennyire változott a közönség?

- Amennyire minden ember is különbözik egymástól. Napról napra, hétről hétre más és más koncerteket élünk meg közösen. legalább nem unjuk meg soha! :-)

Több ezer fellépés, rengeteg album, folyamatos munka..de mivel tudsz igazán kikapcsolni?

- Na, abból juthatna több is, már a kikapcsolódásból! Családi körben a legjobb kikapcsolódni, csak kicsit más az életritmusunk.

Hol találkozhatnak Veled a rajongók a közeljövőben?

- Rengeteg a rövid- és hosszú távú terv. Nem sorolom fel mind, majd a megvalósulások sorrendjében észreveszi, akit érdekel. Szeretnék koncertalbumot kiadni az Atilla Fiai Társulattal, jövőre feléleszteném a Kardot is, nehogy berozsdásodjon. A Kalapács is jön majd új albummal, ha nem jövőre, akkor azután. A Kalapács és az Akusztika is továbblépne, már kezdődik a pezsgés ebben az irányban is. Remélem, közben színházi lehetőségek is elérnek. Afféle családi zenei projekten is gondolkozom , talán egészen meghökkentő irányban is. Van tehát bőven álom, vágy és jó remény.

Idén a legközelebbi, hogy hétről hétre koncert koncert hátán. Budapesten a Club202-ben december 5-én Best of Pokolgép show-val ünneplünk, december 18-án itt a közelben, Csornán, a Pipitérben lesz akusztikus életmű koncertem. Remélem, minél több barátommal találkozunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!