Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 13. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Volánbusz

Kapuvár és Csorna vonzáskörzetében is forgalomba álltak az új autóbuszok

Kapuvár és Csorna vonzáskörzetében is forgalomba álltak az új autóbuszok

Jelentős jármű-fiatalítás a Volánbusz Győr-Moson-Sopron vármegyei flottájában.

14 darab Credobus Econell 12 típusú autóbusszal fiatalodott a Volánbusz járműállománya Győr-Moson-Sopron vármegyében.Az érintett vonalakon a társaság évente több mint 8,3 millió utazásról gondoskodik, az új, mikrobiológiai védelemmel is ellátott járművek pedig tovább emelik a személyszállítási szolgáltatás színvonalát és több mint fél évvel csökkentik a flotta átlagéletkorát.

A Volánbusz 2018 óta Győr-Moson-Sopron vármegye 385 darabos állományának már több mint egyharmadát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. Idén nyárig 122 új autóbusz érkezett a flottába, mely októberben és novemberben tovább frissült újabb 14 dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel. A legutóbbi beszerzésnek köszönhetően a járműállomány 3,6 százaléka megújult, átlagéletkora 11,5 évről 11 évre csökkent.

A szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú buszok Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Kapuvár és Csorna vonzáskörzetében álltak forgalomba. Az új buszok nettó beszerzési értéke egymilliárd forint.

A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel,fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek. A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, mely a fény segítségével éri el a kívánt hatást. Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet, amely megóvja a társaság utasait és munkavállalóit az egészségügyi kockázatoktól. A kezelést egy év múlva megismétlik.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Győr-Moson-Sopron vármegyében 675 autóbusz-vezető mintegy 160 helyi és 170 helyközi vonalon szállítja az utasokat.

Címkék: autóbusz, busz, volánbusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.