Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. December 15. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szuperinfó Csorna-Kapuvár

Karácsonyi közösségi média etikett

Karácsonyi közösségi média etikett

Karácsonyi minisorozat a Szuperinfóból 3. rész

A pillanat öröme nem tér vissza, minden más megvár!

Kezdődik az őrület a közösségi médiában is: mézeskalács, grincsfa, bejgli, habcsók, karácsonyi fénydekorációkról készült fotók százai jelzik, hamarosan itt a karácsony. Hogyan és mit posztoljunk az ünnepek alatt? Íme néhány szempont, amit érdemes átgondolni.

Ne maradjunk ki a jóból! Érdemes megélni a pillanatot, örülni annak, hogy együtt vagyunk. Ne tegyük próbára a család türelmét a tizenötödik fotóval az ünnepi asztalról. A világ a mi fotóink nélkül is megy tovább, ne legyen kétségünk!

Miért posztolunk? Versenyzünk, dicsekszünk, be akarjuk bizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobbak? Be akarunk gyűjteni néhány lájkot nem is ismerős ismerősöktől? Saját magunk fényezése a cél? Vagy tényleg van egy érdekes sztorink, ami esetleg másokat is érdekelhet? A karácsony a szeretet és a nagylelkűség ünnepe, nem az imidzsépítésé és az öntömjénezésé.

Kérjünk engedélyt, ne csináljunk bohócot másokból! Hiába cuki a csupacsoki unokahúg, hiába drága a nagyi, kérjünk engedélyt, ha a fotójukat posztolni akarjuk. Az internet nem felejt, az unokahúg 20 év múlva biztosan nem szeretne a gyerekkori, maszatos fotójával találkozni. Ezek a pillanatok a családnak szólnak, nem a nagyvilágnak. Tartsuk tiszteletben mások jogait karácsonykor is.

El a kütyükkel az ünnepi asztaltól! Legyen bármennyire is unalmas vagy kínos a család, lapos a társalgás, ne a telefonunkba meneküljünk. Ne olvasgassunk híreket és ne mások boldognak mutatott ünnepét lájkolgassuk, pró-báljuk meg feldobni a saját társaságunkat. Ott helyben, élőben! Ha nagyon vállalhatatlan a helyzet, kérjünk elnézést és köszönjünk el!

Legyünk jók másokhoz! Ha már nem bírta ki és feltöltötte a karácsonyfa képét és a teljes ünnepi menüt, akkor szorgalmasan lájkolgassa mások hasonló képeit is! Ez a minimum!

Karácsonyi és újévi jókívánságok. Ha az ismerőseinek a közösségi médián keresztül küld jókívánságokat, akkor figyeljen arra, hogy tényleg csak azokhoz jusson el, akiket kedvel. A barátait pedig illik külön-külön megszólítani - privát üzenetben - nem csoportosan. Ön sem örülne, ha a negyvenedik név lenne egy csoportban.

Legyünk jó fejek! Higgyük el, hogy ott helyben és élőben van ránk szükség, és nekünk is szükségünk van a családra, szeretteinkre - az üzenőfalunk megvár bennünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!