Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 13. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Balesetekhez, tűzesetekhez, viharkárokhoz vonultak a tűzoltók

Balesetekhez, tűzesetekhez, viharkárokhoz vonultak a tűzoltók

A 23. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg.

Két személyautó és egy kisteherautó ütközött hétfőn este Győrben, a Csipkegyári úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat munkatársai egy könnyű sérültet a helyszínen elláttak. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon váltakozva haladt.

Kigyulladt egy negyven személyes busz hátsó kereke kedden délután az M85-ös autóút 5-ös kilométerszelvényében. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezésére a busz sofőrje egy porral oltóval eloltotta a tüzet és egy szabadnapos tűzoltó segített a jármű áramtalanításában. A buszon tanárok és diákok utaztak, értük egy másik jármű indult Szombathelyről. A beavatkozás ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. A tűzeset során nem sérült meg senki.

A keddi esőzések miatt tizennyolc alkalommal riasztották a vármegyei tűzoltókat, tizenhat esetben vízszivattyúzás miatt, két esetben pedig fakidőléshez. A mosonmagyaróvári egységek nyolc alkalommal vonultak, a kapuvári tűzoltókat, három esetben riasztották, a győri egységeknek pedig kétszer kellett beavatkozniuk Győrben és Győrladaméron, illetve a répcelaki önkormányzati tűzoltók egyszer vonultak Ivánra. Az érintett települések főként Jánossomorja, Tét, Mihályi, Szany és Vitnyéd voltak. A hivatásosok munkáját Jánossomorja két önkéntes tűzoltó egyesülete, valamint a téti, mosonszolnoki és szanyi önkéntesesek, huszonnégy fővel segítették.

Autószállító tréler és egy nyerges kamion ütközött szerdán kora délután az M1-es autópálya 157-es kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár térségében, a főváros felé vezető oldalon. Az ütközés következtében a trélerről mindhárom személyautó leborult, kettő az útteste, egy az árokban állt meg. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően daru segítségével megkezdték a forgalmi akadály megszüntetését. Mindkét járműben csak a sofőrök utaztak, ők nem sérültek meg. A műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett sztrádaszakaszt.

A torlódás miatt körülbelül 250 méterre az előző balesettől két nyerges kamion utoléréses balesetet szenvedett. A mosonmagyaróvári tűzoltók áramtalanították az egyik kamiont. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, nem sérültek meg.

Egy kisteherautó és egy kamion ütközött szerdán délután az M1-es autópálya 117-es kilométerszelvényében, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A kisteher gépjármű sofőrje beszorult a roncsok közé, őt a győri hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A tűzoltó egységek áramtalanították a kisteherautót, amelynek rakománya egy személyautó volt, amit a tűzoltó egységek daru segítségével visszaemelték a trélerre.

Egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, majd fejtetőn, az út menti vízelvezető árokban állt meg péntek reggel az M1-es autópálya 110-es kilométerszelvényében, Győrszentiván térségében, a főváros felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően kézi erővel a kerekeire állították a járművet, majd elvégezték az áramtalanítást. Az autóban csak a sofőr utazott, őt súlyos sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Hangtechnikai eszközöket szállító kisteherautó megpördült, majd a belső szalagkorlátnak csapódott péntek délelőtt az M1-es autópálya 117-es kilométerszelvényében, Győr térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A gépjárműben ketten utaztak, nem sérültek meg. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt a külső – és a leállósávon haladt a forgalom.

Egy személygépkocsi közvilágítási oszlopnak hajtott pénteken kora délután a 85-ös számú főút fertőszentmiklósi belterületi szakaszán. Az ütközés következtében a lámpaoszlop az úttestre dőlt, ezért a forgalom csak egy sávon, váltakozva haladt. A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. A jármű sofőrje könnyebben megsérült a balesetben.

Egy dobozos kisteherautó és egy személyautó ütközött péntek délután a Sopront és Balfot összekötő úton. Az ütközés után a személyautó kigyulladt és teljes terjedelmében égett., majd a tűz kismértékben átterjedt az út menti aljnövényzetre is, amelyet a soproni hivatásos tűzoltók oltottak el. A balesetben nem sérült meg senki. A beavatkozás ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó szombat délután Győrben, a Gárdonyi Géza utcában. A győri hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A tűzoltó egységek kiérkezése előtt a tulajdonos két porral oltóval megkezdte az oltást. Az eset során egy iskolaépület ablaka is károsodott a hőhatás miatt. A beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az utcát.

Két személyautó frontálisan ütközött vasárnap késő délután Kónyban, a Győri utcában. Az egyik autó az árokban, a másik az úttesten állt meg. A csornai hivatásos és az enesei önkéntes tűzoltók áramtalanították mindkét járművet és biztosították a helyszínt a rendőrség megérkezéséig. A gépjárművekben összesen négyen utaztak, közülük hárman könnyebben megsérültek, őket további vizsgálatokra kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés a rendőrségi helyszínelés idejére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás