Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 25. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Királyné lesz a csornai lányból

Királyné lesz a csornai lányból

Teljesült Anett álma, megkapta Gizella szerepét az István a királyban.

A csornai Haszonics Anett a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium 9. évfolyamos tanulója. Jelentkezett a Iskolás István zenés színházi tehetségkutató versenybe Réka és Gizella szerepére. A versenyre 6-16 év közötti gyerekek jelentkezhettek. A verseny nyertesei Budapesten az Arénában adhatják elő majd az István a király című darabot. Anett a Rábaközből, illetve a megyéből egyedül jelentkezett ebbe a versenybe. Egyik álma volt, hogy bekerüljön ebbe a produkcióba. Ehhez kétfordulós közönségszavazáson keresztül vezetett az út. Az első fordulóban az összesített zsüri és közönségszavazatok alapján Gizella és Réka szerepében is első lett, így új videóval várta a szavazatokat a mindent eldöntő második fordulóban. Az eredmények ismeretében beszélgettünk Anettal.

- Ha nem bánod, kicsit régebbről kezdjük a beszélgetést. Nem ismeretlen számodra a színpad. Mikor és hol szerepeltél először színházi előadásban?

- A Győri Nemzeti Színházban a Muzsika hangja című musicalben szerepeltem először, én játszottam Mártát. A szerepet egy kétfordulós válogatás után kaptam meg, 2015-ben volt a darab bemutatója. Ezután újabb szerepek következtek Győrben a Beatles.hu-ban a rajongó, a Koldus és királylány-ban Liza, majd Budapesten a Madách Színházban a Mary Poppinsban Jane, a Rocksuliban Summer szerepét kaptam.

- Hogy viszonyulnak a neves színészek, sztárok a velük egy darabban játszó gyerekszínészekhez? Kik voltak a legkedvesebb partnereid?

- Csupa jó emlékem van, mindenki nagyon aranyos, és próbál segíteni, tanácsokat adni. Én pedig próbálom ezeket a tanácsokat megfogadni. Sok nevet mondhatnék, hisz tényleg senkit nem akarok megbántani, de talán kiemelném Győrben Maszlay Istvánt és Bede Fazekas Csabát, Budapesten pedig Szente Vajkot és Mahó Andreát.

- Hogy jutsz egy újabb szerephez? Továbbra is castingokra jársz?

- Eleinte csak úgy lehet, de aztán vannak lépcsőfokok. Győrben is meghallgatás után kaptam az első szerepet, de mivel már több darabban játszottam, ott ma már nem kell meghallgatásra mennem, hívnak szerepre. Budapesten is casting-gal kezdődött. Aztán amikor megkaptam a szerepet, a Rocksuli felkészítőjén már felhívtak, hogy menjek el a Mary Poppins meghallgatására. Ez már a második lépcső, mikor nem nekem kellett jelentkezni. A Liliomfi és a Bolyongók előadásra pedig már konkrét szerepre hívtak casting nélkül.

- Más az életed, mint egy átlagos kortársadé. Mennyire megterhelő, vagy inkább élménynek fogod fel? A Nemzeti Tehetség Program támogatottja is vagy, a jövővel kapcsolatos vágyaid, elképzeléseid akkor már eldőltek.

- Ez a munka sok utazással jár, a Madách Színház előadásaira napi próbákkal készülünk, azt nem lehet napi oda-vissza utazással megoldani. Ilyenkor hosszabb időn keresztül is Budapesten kell lakni. Számomra ez nem fárasztó, élvezem ezt a világot, amibe belekerültem, sok újat tanulok. Szeretem a színházat, a Színház és Filmművészeti Egyetemen szeretnék továbbtanulni, és zenés színházakban, zenés darabokban szeretnék szerepelni a jövőben is.

- Térjünk át akkor most már tényleg az István a királyra. Hol találkoztál ezzel a lehetőséggel, mi fogott meg benne?

- Az interneten olvastam, hogy az Arénában gyerekszereplőkkel fogják előadni az István a királyt, és közönségszavazással választják ki a szereplőket. Ez nagyon megtetszett nekem. Új embereket ismerhetek meg, új szerepet tanulhatok. Hamar eldöntöttem, hogy jelentkezem, és az első fordulóban elért siker nagyon boldoggá tett, izgultam, hogy a második forduló meghozza a remélt eredményt. Bár mindkét szerepben továbbjutottam, magamban belül azért szurkoltam, hogy Gizella szerepét kapjam meg. Azt közelebb éreztem magamhoz, jó szerepnek tartom, és nagyon tetszenek a duettjei. Az Iskolás István weboldalán folyamatosan követni tudtuk az eredményeket az április 17-től május 14-ig tartó szavazás alatt. A végeredmény az lett, hogy minimális különbséggel második lettem. Másnap azonban jött az örömteli hír, hogy Sebestyén Aba rendező úgy döntött, két szereposztásban adják elő a darabot, így elértem az álmomat, megkaptam Gizella szerepét. Hogy még nagyobb legyen a boldogságom, azt is bejelentették, hogy a zsűritől duett társammal Neuhauser Emil Bélával a közös produkcióink alapján különdíjat kaptunk duettjeink “egyéni és elismerendő felfogásért és kreatív szemléletmódjáért”. Ez azzal is jár, hogy mi is részt vehetünk a többi győztessel együtt egy párizsi jutalomkiránduláson. A legnagyobb jutalom persze az, hogy játszhatok a darabban. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, hogy szavazataikkal támogattak, szurkoltak nekem.

- Hogy érinti a koronavírus járvány a már folyó előadásaidat és az István a királyt?

- Még nagyon keveset tudunk. Minden aszerint dől el, mikor nyithatnak újra, és játszhatnak a színházak. A Madách Színházban decembertől tervezik a tavasszal elmaradt előadások pótlását. Az István a király próbáiról, és az előadások időpontjairól nem tudunk még semmit. A kettős szereposztás azt jelenti, hogy nem csak egy előadásban gondolkodnak, hallottunk külföldi előadások terveiről is elsősorban határon túli magyarlakta területeken. Izgatottan várom, mit hoz a jövő, és szeretném minden szerepben a legjobbat nyújtani.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!