Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 31. 16:09, szerda | Sport

Kovács Bálint: “Remekül szolgálta a felkészülésünket ez a hétvége a spa-i 24 órásra”

Kovács Bálint: “Remekül szolgálta a felkészülésünket ez a hétvége a spa-i 24 órásra”

A H-Moto Team pilótája ezúttal az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz a Slovakiaringen.

Kovács Bálint egy futamgyőzelem mellett egy második helyet szerzett, amivel jelenleg holtversenyben vezeti a pontversenyt a cseh Michal Fillaval egyetemben. A 21 éves versenyző kijelentette, kifejezetten örült a lehetőségnek, mert a szlovákiai hétvége a lehető legjobb felkészülés volt a számára az Endurance-vb következő, spa-i 24 órás futama előtt.

Újabb hétvége, újabb verseny. A H-Moto Team motorosa, Kovács Bálint az Endurance-világbajnokság mellett – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul – az IDM Superbike kategóriájában is rajthoz áll. Ráadásul a német bajnokság egyik legjobb csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel, akiktől gyári szerződést kapott az idei szezonra. A múlt hétvégén pedig az Alpok Adria Bajnokság idénynyitóján állt rajthoz a szlovák csapat motorjának nyergében.

A Slovakiaringen rendezett versenyhétvégén a HUMDA Academy által is támogatott pilóta igencsak motiváltan állt rajthoz a Maco Racing színeiben, ahol ismét bebizonyította, mára igazi érett versenyző vált belőle. A szombati futamon kis híján pályarekordot ért el, s egészen elképesztő fölénnyel nyerte a versenyt az EWC-n is szereplő vb-motorján, míg vasárnap elesett a warm up alatt, ezért az összetört motor helyett egy Stock 1000-sel állt rajthoz, ám így is megszerezte a második helyet.

„Elképesztően jó volt a szombati verseny, amit stabilan, magabiztosan tudtam hét másodperccel megnyerni! A leggyorsabb köröm mindössze három tizedmásodpercre maradt el a hivatalos abszolút pályacsúcstól! A csapat is nagyon elégedett volt velem, ám jött a vasárnap, amikor elestem a bemelegítés során, és sajnos a motor annyira megsérült, hogy nem lehetett a helyszínen helyrehozni, ezért egy ezres Stock motorral álltam rajthoz. A nehezített körülmények ellenére a versenyen másodikként értem be a célba Michal Filla mögött. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, a hétvége hasznos felkészülés volt a közelgő spa-i, 24 órás világbajnoki futamra” – fogalmazott Kovács Bálint.

Amennyiben szeretnének naprakészek lenni a Kovács Bálint szereplésével kapcsolatos hírekkel, akkor látogassanak el www.bikebalint.com weboldalra.

2023. május 31., szerda

Fotó: Izsó Krisztián

- H-Moto Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.