Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Április 25. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Központi ünnepségen tüntették ki Farád polgármesterét

Központi ünnepségen tüntették ki Farád polgármesterét

Ünnepi állománygyűlés Tűzoltónap alkalmából

Koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlést tartottakTűzoltónap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is többen vehettek át elismerést kiváló munkájukért.

Az ünnepi beszédet a Himnusz hangjai után dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a tűzvédelmi és a kéményseprőipari-szabályozási főosztály vezetője mondta. „Ahol a fájdalom, ott a segítés” – a tűzoltóknak ezzel az ősi jelmondatával kezdte beszédét, hozzátéve: ez a hozzáállás jellemezte Szent Flóriánt, ezért választották őt védőszentjüknek a tűz ellen küzdők, és más „tüzes” mesterségek képviselői. Szent Flórián eszményének mai követőit, a mai tűzoltókat pedig arról lehet felismerni, hogy a polgárokért élnek és dolgoznak, a többi embert szolgálják szolgálati idejükben és ha kell, azon kívül is, kivívva ezzel a társadalom bizalmát.
A beszédet követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekara kvintettjének előadását hallgatták meg az ünnepség résztvevői, majd dr. Góra Zoltán főigazgató átadta a Tűzoltónap alkalmából megítélt elismeréseket.

A katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Szalai Zoltánnak, Farád község polgármesterének.

Az ünnepségen a mosonmagyaróvári Knauz Csaba tűzoltó alezredes,Zsíros Mária tűzoltó alezredes megyei szolgálatvezető ésJózsa György győri tűzoltó főtörzsőrmester kapott még elismerést a megyénkből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása