Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 13. 19:09, hétfő | Helyi
Forrás: Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

Kutyahorror Rábapordányban

Kutyahorror Rábapordányban

Vigyázat, sokkoló képek a cikk után!

Április 10-én Rábapordány közelében valaki fejbe lőtte, vagy disznóvágásnál használt eszközzel betörte a koponyáját egy 10 év körüli német juhászkutyának. A kutya jelenleg életveszélyes állapotban van a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány gondozásában.
Az Alapítvány keresi a kutya gazdáját. Aki hitelt érdemlő felvilágosítást tud adni a bűncselekményről, százezer forint jutalmat kap.

Visy László polgármester értesítette az alapítványt, hogy "egy kóbor eb kószál település egyik utcájában. Egy fajtatiszta németjuhász, ami sajnos homlokon agyon van lőve, szerencsétlen állat túlélte és a körülményekhez képest egész jól van. Egy család rakott ki neki enni, inni és onnan alig mozdul el, de kényelmetlen nekik is, félnek tőle. Nem mer senki se a közelébe menni."

Az alapítvány munkatársai elszállították a végsőkig legyengült állatot, és minden rendelkezésükre álló eszközzel megpróbáltak segíteni rajta. Leírásuk szerint "A koponya szétroncsolva, és még nem tudni a hatalmas rászáradt vérmennyiségtől, hogy megmaradt-e a bal szeme... Egyelőre fájdalomcsillapítás, sokktalanítás zajlik a klinikán. Hogy mik a kutyi életbemaradási esélyei, még nem tudni. Az áldozat egyébként egy tíz év körüli édes-bájos kedves kislány, aki minden beavatkozást a hatalmas kínjai ellenére is zokszó nélkül tűrt...Ő még mindig bízik bennünk, emberekben..."

Legfrissebb hír az alapítvány facebook oldaláról: bár továbbra is válságos a kislány állapota, szerencsére van esély a gyógyulásra! Lucky Lady küzd, és mindenkinek a szívébe lopja magát... Szerencsére nem lőszer okozta a sérülést, mert akkor már minden bizonnyal nem élne.... Valószínűleg a disznóöléshez használatos kivégzőeszköz volt a tettes, vagy pedig egy csákány...

Segítsetek nekünk rengeteg megosztással megtalálni az elkövetőt!
Köszönjük: A Fajtamentés csapata

Nehéz ilyenkor szavakat találni. Az alapítvány facebook oldalán a kommentekben elszabadultak az indulatok, az életéért küzdő kutyának küldött bíztatások mellett válogatott szidalmakkal és büntetések ígéretével árasztották el az elkövetőt.

Ezt nem hiszem el, szorítok a kutyusnak! Rohadjon le a keze az elkövetőnek!

Hát ilyenkor nem tud az ember mit mondani, csak a tehetetlen düh és felháborodás van!!

...szegény.Az emberek néha elvetemültek,velük is ezt kéne tenni,elrettentő példaként.

...mindig van egy féreg aki azt élvezi, hogy állatokat - embereket bánt . Szegény kutyus

Vigyázat, a következő képeket csak erős idegzetúek nézzék meg!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.