Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2017. Május 05. 15:21, péntek | Helyi
Forrás: Fotó: Molnár László

Lampionos ballagással búcsúztak a csornai középiskolások

Lampionos ballagással búcsúztak a csornai középiskolások

Ballag már a vén diák...

A tegnapi időjárás kezdetben úgy tűnt, hogy csúfot űz a csornai hagyományos lampionos felvonulással, a várostól búcsúzó végzős középiskolásokkal. Az égiek azonban megenyhültek, és csütörtök este a szokásos módon, a lezárt főúton lampionok közt vonultak a ballagók az iskoláikból, hogy a Városháza előtti téren találkozzanak a négy intézmény búcsúzó diákjai. A szokásos búcsúbeszédek mellett idén is átadták az Érdemes Diák kitüntetéseket az iskolák legjobbjainak.

2017-ben Csorna Város Érdemes Diákjai lettek:

Barcza Noémi, a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum
Hunyadi János Középiskolájának Pedagógiai Szakközépiskolai tanulója

Noémi tanulmányi munkája a 9. évfolyamtól kezdődően kiemelkedő, példamutató magatartása, szorgalma, megbízhatósága, a gyermekekkel való kapcsolatteremtő képessége igazolja a pedagógiai pálya iránti elkötelezettségét.
A pedagógia, a pszichológia és a pedagógiai gyakorlat tantárgyakból többször részesült dicséretben, ennek eredményeként a 2016/2017-es tanévben az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen 3. helyezést ért el.
Noémi kedves, türelmes egyénisége, közösségi munkája példamutató. Egészségvédelmi vetélkedő, mesevetélkedő, illemtani verseny, a 10 milliós játszma aktív csapattagja, a lány focicsapat kapusa, ha kell játékosa, a Nyílt Napon, Szakmák Éjszakáján a gyermekek kreatív munkájának segítője, a diáknapok, osztálykirándulások főző tevékenységének rendszeres szponzorálója.
Barcza Noémi példamutató magatartásáért, szorgalmáért, jó tanulmányi munkájáért, valamint az országos versenyen elért eredményéért érdemli ki Csorna Város Érdemes Diákja elismerést.

Ábrahám Alex, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola 14. A osztályos tanulója

Alex a 2011/2012-es tanévben kezdte meg tanulmányait a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola gépészeti szakirányú osztályában, mely jó döntésnek bizonyult. Motiváltsága és elhivatottsága a munkához és a tanuláshoz hamar megmutatkozott. Már az érettségi vizsgáig tartó első négy évben kitűnt szorgalmával, tanulmányi eredményével és példás magatartásával. A sikeres érettségi vizsga után folytatta tanulmányait iskolájában a mezőgazdasági gépész technikusi képzésen. A legjobb eredményeit a technikusi években érte el. A gyakorlatokon ügyes, pontos, munkájára igényes tanulóként aktívan részt vett a szakmai megmérettetéseken. A 2015/2016-os tanévben a mezőgazdasági gépész technikus jelölteknek meghirdetett Dr. Szabó Gusztáv Mezőgazdasági Gépész Országos Szakmai Vetélkedőn sikeresen szerepelt csapattársaival, valamint a fémmegmunkálás kategóriában az előkelő egyéni első helyezést érte el.
Ábrahám Alex kiemelkedő tanulmányi munkájáért, versenyeredményeiért, példás magatartásáért és szorgalmáért részesül Csorna Város Érdemes Diákja kitüntetésben.

Pintér Petra, a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum
Csornai Kossuth Lajos Szakközépiskolájának 11. A osztályos tanulója

Petra rendkívül széles látókörű és nagy érdeklődésű tanuló, tehetsége szinte minden területen kiemelkedő. Az iskolai és a gyakorlati munkahelyén precíz, szorgalmas, kreatív munkákkal jeleskedett. A humán és reáltantárgyak terén egyaránt lelkiismeretes, alapos felkészültsége példaképül állítható társai elé. Petra az osztályközösség megbízható tagja, társai az osztályért végzett közösségi munkáját elismerték, több alkalommal részesült nevelőtestületi dicséretben. Tehetségével kedves, szerény személyiség párosul, társai adnak a szavára, véleményét – amely átgondolt, egyedi és építő jellegű – mindig kikérik. Petra részt vett a „Szakma kiváló tanulója” versenyen, amelyen eredményesen szerepelt. Cukrászati munkái közül több elnyerte oktatói tetszését, kivívta az ő tiszteletüket is. Díszmunkái, tortái elismerésre méltóak.
Pintér Petra kiemelkedő szorgalma, tanulmányi munkája, valamint példamutató magatartása miatt érdemli ki Csorna Város Érdemes Diákja elismerést.

Tóth József, az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola Parkgondozó rész-szakképesítés végzős évfolyamának tanulója

József céltudatos, szorgalmas tanuló. Segítőkész, barátságos, figyelmes, aktív diák, aki közvetlen megnyerő személyiségével kivívta mind osztálytársai, mind tanárai elismerését. József szeret szerepelni, jó szervezőképességével kitűnik a diákok közül, az iskola által szervezett rendezvények aktív résztvevője. Munkáját a rendszeresség, pontosság jellemzi. Nagy érdeklődést tanúsít szakmája iránt, gyakorlati helyén maximálisan helytáll, tanulmányi eredménye mindig jó volt. Megyei, illetve országos művészeti és komplex tanulmányi versenyek állandó résztvevőjeként szép eredményeket ért el. Kiemelkedő sportteljesítményét számos sportversenyen elért dobogós helyezés bizonyítja. Az Országos Atlétikai Sportversenyen országos bajnok volt. Az idei tanévben József indult a Szakma Kiváló Tanulója versenyen, ahol országos első helyezést ért el.
Tóth József jó tanulmányi munkájáért, szorgalmáért, országos sport- és szakmai versenyeken elért eredményeiért részesül Csorna Város Érdemes Diákja kitüntetésben.

Gratulálunk a kitüntetetteknek, valamennyi ballagónak sikeres jövőt, boldog életet kívánunk!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 16:00, hétfő | Helyi

Eltévesztette a házszámot a késes, maszkos betörő Csornán

A szomszédtól követelte az állítólagos adósság megfizetését.

2024. Május 13. 13:00, hétfő | Helyi

Meghalt az útról lesodródott autó vezetője

A 19. héten történt.

2024. Május 13. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Május 12. 19:00, vasárnap | Helyi

Egy friss klímajelentés szerint Európa a leggyorsabban melegedő kontinens

Készült az AP tudósításának felhasználásával.