Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 25. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: orientpress

Magyarországra telepíti mobiljavító központját a kínai ZTE

Magyarországra telepíti mobiljavító központját a kínai ZTE

Az ünnepélyes keretek között megszületett együttműködési megállapodás illeszkedik a magyar kormány keleti nyitás stratégiájába. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság ezirányú törekvésének újabb állomása a most hazánkba érkező beruházás, amely 50 munkahelyet teremt az év végéig első ütemben.

Chang Xiaowei, a ZTE Közép- és Kelet-Európai Régió alelnöke kiemelte, hogy a mostani beruházás egymillió eurót tesz ki, ezt a jövőben 10 milliós nagyságrendűvé tervezik bővíteni. Az alelnök hangsúlyozta: a ZTE hídszerepet kíván betölteni Magyarország és a kínai vállalatok között, amelyben ajánlják a távol-keleti vállalatoknak a magyarországi befektetési lehetőségeket.

Az együttműködés erősítése céljából kötött egymással megállapodást a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a ZTE az Európai Regionális Javítóközpontjának magyarországi létrehozására.

A felek egyetértenek abban, hogy az együttműködés egyik célja, hogy a ZTE maximalizálja a beruházásnak a magyar gazdaságra gyakorolt pozitív hatását. Ez különös tekintettel a magyarországi munkahelyteremtésre a magyar cégek, mint alvállalkozók arányának növelésére, valamint az alvállalkozóknak átadott tudás szintjének maximalizálására terjed ki. A HITA ezen szándék gyakorlati megvalósításában nyújt szakmai segítséget, így a képzések támogatásával és az alvállalkozói programok indításában való közreműködéssel, valamint tanácsadással helyi ügyekben. Ez a közös munka jelentősen hozzájárul a hazai KKV-szektor erősítéséhez.

Magyarországon az elektronika az egyik kiemelt ágazatnak számít. Hazánk Kelet-Közép-Európa legnagyobb elektronikai termék gyártója (a kelet-közép-európai elektronikai termékek exportjának 25 százaléka Magyarországról származik, forrás: Reed Electronics Research). Az elektronikai szektor hozzávetőlegesen 110.000 embert foglalkoztat Magyarországon, éves szinten több mint 20 milliárd euró bevételt termelve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton