Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Május 25. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Posta

Már szombaton is lehet állampapírt vásárolni a postákon

Már szombaton is lehet állampapírt vásárolni a postákon

A Magyar Posta jelenleg csaknem 650 milliárd forintos megtakarítási állományt kezel.

2016. május 21-től a legnagyobb postákon már szombatonként is elérhetőek a Posta által közvetített befektetési termékek, így lehetőség nyílik állampapír vásárlásra is. A Posta az első olyan több száz értékesítési pontot üzemeltető társaság, amely szombatonként is végez állampapír-forgalmazást.

„A Kormány szándéka, hogy az állampolgároknak minél több lehetőségük legyen korszerű pénzügyi szolgáltatásokat és terméket igénybe venni. A hazai piacon az egyik legbiztonságosabb, és ennek köszönhetően az egyik legnépszerűbb befektetési formát az állampapírok jelentik. Éppen ezért jelentős lépés, hogy a Posta az állampapír értékesítését a legnagyobb hivatalokban szombatonként is elérhetővé teszi. A Posta állampapír-forgalmazási tevékenységével hozzájárul az államadósság devizaarányának csökkentéséhez és az államadóság finanszírozásához” – nyilatkozta Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.
„A legtöbb pénzintézetben hétvégén nincs lehetőség a személyes ügyintézésre. A Magyar Posta a növekvő ügyféligényekre reagálva úgy döntött, hogy ismét megteremti annak lehetőségét, hogy szombatonként is lehessen a legnagyobb postákon befektetési ügyeket intézni, hiszen sok ügyfélnek hétköznap nincs ideje befektetéseinek kezelésére. A Posta által közvetített befektetési portfólió legnépszerűbb elemeit az állampapírok jelentik, a Postán keresztül elhelyezett állomány háromnegyedét teszik ki. Fontos tehát, hogy szombatonként is lehetőség nyílik a papíralapú állampapírok mellett, a dematerializált állampapírok forgalmazására, erre eddig még nem volt lehetőség a Postán.– nyilatkozta Szarka Zsolt, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Posta jelenleg csaknem 650 milliárd forintos megtakarítási állományt kezel, értékpapírszámlával jelenleg 46.000 ügyfél rendelkezik.
A Magyar Posta stratégiai célja, hogy megerősítse és minél szélesebb ügyfélkörben elérhetővé tegye a modern pénzügyi, pénzforgalmi termékeket. Ennek érdekében az elmúlt három évben megújította a postákon kínált pénzügyi portfóliót. Ennek eredményeként egyre több ügyfél intézi pénzügyeit – a csekkbefizetésen túl a folyószámlavezetést és befektetéseinek kezelését is - a postákon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!