Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Június 06. 14:16, kedd | Belföld
Forrás: mti

Még erősebb a riasztás – jönnek a zivatarok és a felhőszakadás

Még erősebb a riasztás – jönnek a zivatarok és a felhőszakadás

Több megyében már másodfokú riasztásokat is kiadtak heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes másodfokú (narancs) figyelmeztetés. Egyes területeken a következő órákban lehetnek olyan heves zivatarok, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Estig több helyen alakulhatnak ki zivatarok, erre főként az Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében lehet esély.

Az éjszakai órákban a Dunántúlon 60-70 kilométer/óra feletti széllökésekre is számítani kell. Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

A késő esti óráktól egy hidegfronthoz kötődve alakulhatnak ki ismét szórványosan gyors mozgású, viharos lökésekkel kísért zivatarok. Szerdán napközben az északkeleti határ közelében van esély egy-egy zivatar kialakulására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során