Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 21. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megállták a helyüket a rábaközi önkéntes tűzoltók az országos versenyen

Megállták a helyüket a rábaközi önkéntes tűzoltók az országos versenyen

A versenyzőknek a nyári meleg ellenére a pályát teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteniük.

Mentális és fizikális felkészültségre, küzdelemre, erőre, akaratra és kitartásra volt szüksége annak a száz tűzoltónak, aki teljesítette a TFA és FCC feladatokat tartalmazó versenypályákat a „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen június 17-én.

Szombathely Fő tere egy nagy tűzoltójátszótérré alakult át pénteken, ugyanis az idén itt tartották meg a versenyt, amelyen az ország legerősebb tűzoltóját keresték. A regisztrációs sátornál már reggel sorakoztak a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint a honvédségi állomány tagjai. Az indulók között nők és férfiak egyaránt voltak. Nincs olyan része az országnak, ahonnan ne jött volna valaki a megméretésre, sőt érkeztek versenyzők Romániából, Horvátországból, Szlovákiából és Ausztriából is. Ismerős arcokra is lehetett bukkanni, hiszen azok, akik már évek óta jobb és jobb időket futnak, idén is alig várták, hogy bizonyítsanak. A verseny megnyitóján beszédet mondott dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. A rendezvényt a helyszínen tekintette meg Gulyásné dr. Gyurka Tímea tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője, Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és Ördög István tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke is.

A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, mert a nyári meleg ellenére a Firefighter Combat Challenge pályát teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteniük. Egyebek mellett egy tizenkét méter magas tornyot kellett futva meghódítaniuk, a férfiaknak nyolcvan, míg a nőknek negyvenöt kilogrammos bábut is el kellett húzniuk, és a tömlővel célba lövés sem maradhatott el. Ehhez társultak a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kellett a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. A két pályán elért időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.

A férfiak között a 30 év alattiak versenyében Popa Ioan (Románia) bizonyult a legjobbnak, a 30-40 év közötti kategóriát Avram Mihai (Románia) nyerte, a 40 évnél idősebbeknél pedig Adrian Ficik (Szlovákia) futotta a legjobb időt. A nőknél 30 év alatt Rácz Andrea (Bátaszéki ÖTE) hódította el az elsőséget, a 30-40 közötti korosztály legjobbja dr. Ódor-Sápi Csilla (FKI XI. kerületi doktorszolgálat) lett, míg a 40 évnél idősebbek között Komáromi-Raisz Borbála (Szentendre Város ÖTE) nyerte el az első helyet. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Csernák Zsolt tűzoltó őrmester (Kiskunhalasi HTP) nyerte el. Az abszolút kategória magyar győztese pedig ifjabb Bodó László (Kötél Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) lett, így ő vehette át a vándorkupát.

Győr-Moson-Sopron megyét négy hivatásos tűzoltó és négy önkéntes tűzoltó egyesületi tag képviselte, mindannyian remekül teljesítettek a versenyen. Kóbor Máté és Szabó Dániel tűzoltó őrmesterek a Sopron Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról, Szabó Csaba és Lévai Zsolt tűzoltó őrmesterek a Mosonmagyaróvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról képviselte megyénket. Tallér Ákos és Gulyás Ramóna a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület színeiben, míg Szokolics Norbert és Gál Mihály a Rábapatona és Koroncó ÖTE színeiben indult a versenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.