Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2022. Június 02. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Megijedt az úton átszaladó vadtól, elrántotta a kormányt

Megijedt az úton átszaladó vadtól, elrántotta a kormányt

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a kapuvári rendőrök.

Egy 26 éves kapuvári férfi közlekedett személygépkocsijával a 8611-es számú mellékúton, Kapuvár felől Beled irányába 2022. május 31-én 7 óra 20 perckor. Haladása során a sofőr az úttesten a hirtelen előtte átfutó vadtól megijedve elrántotta a kormányt, a jármű felett az irányítását elvesztette, majd a vízelvezető árokba borult. A balesetben a fiatal gépkocsivezető és annak 54 éves utasa megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

- A tavaszi, nyári időszakban – jellemzően a lakott területen kívüli helyeken – megyénk területén is gyakran találkozhatunk az úton áthaladó őzekkel, nyulakkal, fácánokkal. A vadak elsősorban a párzási időszak miatt, illetve téli pihenőhelyük elhagyását követően, élelmet keresve tévednek a szántóföldekről, valamint a fás, bokros területekről a közutakra.
- Főleg alkonyatkor, és sötétedés utáni időszakban bukkanhat fel hirtelen a fényszóró előtt megcsillanó állati szempár. Az utak mentén jelzőtáblák jelzik, ahol számítanunk kell vadon élő állatok megjelenésére. A vadak viselkedése kiszámíthatatlan, egyes esetekben megdermedve mozdulatlanul állnak, de hirtelen a jármű elé – akár csapatokban – kiugró állatokkal is számolnunk kell.
- Ahol a vadak megjelenésének az átlagosnál is nagyobb a valószínűsége, ott célszerű nagyobb követési távolságot tartani az előttünk haladó jármű mögött, hogy időben tudjunk reagálni hirtelen fékezés esetén.
- Érdemes behúzódni a felezővonal felé, mivel az út szélén haladva nehezebb elkerülni az ütközést az állattal.
- Célszerű vadsípot és gépkocsira szerelhető vadriasztó eszközt használni. Egyes eszközök 70 km/h sebesség felett 120 decibeles hang kibocsátásával képesek 300 méteres távolságig hatékonyan „elűzni” az állatokat.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 16:00, péntek | Helyi

Október 1-től változik a buszmenetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.

2022. Szeptember 30. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Szeptember 30. 09:00, péntek | Helyi

Bio szerves trágyát értékesít nyílt pályázaton a Fertő-Hanság Nemzeti Park

Ajánlattételi felhívás

2022. Szeptember 29. 16:00, csütörtök | Helyi

Tartsuk tisztán a vízelvezető árkokat!

Az elmúlt évek során megváltozott időjárási körülmények egyre inkább ráirányítják a figyelmet a megelőzés és az öngondoskodás fontosságára.