Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2021. Október 09. 18:08, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megölte a főbérlőjét, elítélték

Megölte a főbérlőjét, elítélték

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki megölte a főbérlőjét.

A törvényszék pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlottat, aki az eset során főbérlője kutyáját is megsebesítette, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás miatt ítélték el.

Mint ismertetették, 2019. január 28-án a férfi - bérletidíj-hátraléka miatt kialakult vita során - több késszúrással megölte főbérlőjét és megsebesítette annak kutyáját. A holttestet ágyra fektette, majd meggyújtotta, a lángok miatt a már sérült eb is elpusztult.

A Fővárosi Törvényszék közölte: az előkészítő ülésen a vádlott a bűnösségét beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A bíróság a fegyházbüntetés mellett elrendelte a férfival szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, "őszinte, megbánó magatartását", valamint azt is, hogy letartóztatását megelőzően két kiskorú gyermeke eltartásáról gondoskodott.

A bíróság ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a férfi büntetett előéletét, továbbá azt, hogy áldozatát és annak kutyáját felgyújtotta.

A törvényszék tájékoztatása szerint az ügyészség a súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért