Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Április 20. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Papp József

Megszavazza-e Gyopáros Alpár, hogy a kormány rendelkezzen az önkormányzatok pénzével is?

Megszavazza-e Gyopáros Alpár, hogy a kormány rendelkezzen az önkormányzatok pénzével is?

Törvényjavaslat lett az utcai pletykákból.

Február közepén közöltük hírünkben, hogy a magyar önkormányzati világot alaposan felkavarta egy akkor még ismeretlen eredetű, de ijesztő tartalmú „stratégiai elemzés” Hatékony helyi közigazgatás címmel. Megpróbáltam a Rábaköz polgármestereinek és országgyűlési képviselőjének véleményét kikérni az önkormányzati vezetők közt terjesztett anyagról, de Gyopáros Alpár személyeskedő, lekezelő, gőgös reakciója után úgy gondoltam, ennek így semmi értelme. Gyopáros szerint „sületlenségeket, utcai pletykákat írtam, (ne adja Isten, rosszindulatú, alaptalan híreszteléseket), sőt hadilábon állok az értő olvasással”.

Nem az igazamba vetett hit, hanem a józan belátás vezetett arra, hogy azt a kezdeményezést akkor visszavonjam. A hatalmi mámorral és a nagyképű lekezeléssel nem volt kedvem vitatkozni. Bár a közoktatás szétverésében kiemelt szerepet játszó KLIK létrehozása és működése megalapozta félelmünket, de bíztam benne, hogy ezt a bűnt az önkormányzatokkal nem követik el. Megint tévedtem. A Belügyminiszter benyújtotta törvényjavaslatként az „utcai pletykát, az alaptalan rosszindulatú híresztelést”, javasolja módosítani az Önkormányzati törvényt.

Újra a Rábaköz nyilvánossága előtt kérdezem meg a polgármestereket és az országgyűlési képviselőt. Mit szólnak ehhez? Tényleg az önkormányzatiság a korrupció netovábbja, tényleg az önkormányzatok miatt adósodik el újra Magyarország? Tényleg a helyi önkormányzatok gazdasági önállóságát kell megszüntetni? Tényleg a kormány kezében van a legjobb helye az önkormányzati pénzeknek, még a helyi adóknak is?

Mit szól ehhez Gyopáros Alpár? Megszavazza a parlamentben az önkormányzatiság gazdasági felszámolását, a tanácsrendszer visszaállítását? Nem érzi-e úgy, hogy bocsánatkéréssel tartozik a februári minősíthetetlen megnyilatkozásaiért? Mit gondol, kinek akadnak nehézségei az értő olvasással, az utcai pletykákkal, rosszindulatú, alaptalan híreszteléseknek minősített aggályokkal? Ezekből most törvényjavaslat lett, ami Gyopáros Alpár szavazatára vár! Igennel fog szavazni? Nem fogja egy pillanatra sem szégyellni magát közben? Mit szólnak ehhez a polgármesterek? Elviselik, hogy a magyarországi korrupció és eladósodás fő felelőseivé minősítik őket? Elfogadják, hogy a településük elveszíti a gazdasági önállóságát? Szeretnének-e polgármesterekből tanácselnökök lenni?

Mindenki várja a válaszukat!

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!