Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 23. 16:49, szerda | Bulvár
Forrás: Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti:

Megválasztották minden idők legjobb vígjátékát

Megválasztották minden idők legjobb vígjátékát

A Van, aki forrón szereti című film lett minden idők legjobb vígjátéka a BBC brit közszolgálati média által a világ több mint ötven országában megkérdezett hozzávetőleg 250 kritikus szerint.

Billy Wilder 1959-es klasszikusa két zenészről szól, akik szemtanúi lesznek egy alvilági mészárlásnak, és nőnek öltözve rejtőznek el a gengszterek elől egy női zenekarban. A film főszerepeit Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe alakította.

A Hollywoodtól Bollywoodon át Nollywoodig, a nigériai filmgyártás fellegváráig megkérdezett kritikusokat az általuk leginkább kedvelt 10 vígjátékot tartalmazó lista összeállítására kérte a BBC.

Az összesítésben Stanley Kubrick 1964-es alkotása, a Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni végzett a második, Woody Allen 1977-es filmje, az Annie Hall a harmadik, Harold Ramis 1993-as tragikomédiája, az Idétlen időkig pedig a negyedik helyen. Az ötödik a Duck Soup című 1933-as film lett.

Az első tízben szerepel még a Brian élete, az Airplane!, a Playtime című francia szatíra, valamint A turné című film és A Generális 1926-ból.

A BBC kulturális szerkesztőségének filmkritikusa, Nicholas Barber szerint a Van, aki forrón szereti azért diadalmaskodott, mert nemcsak egyszerűen romantikus vígjáték, a haverságról is szól, bűnügy is van benne és musical is. "Emellett a tolerancia, az elfogadás és az átalakulás lehetőségének himnusza, és ez olyan himnusz, amelyet napjainkban minden eddiginél jobban kell hallanunk" - fogalmazott.

Charlie Chaplin, a komédia királya ugyan nem került be az első tízbe, a bővített, százas listán azonban négy filmje is szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.