Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Április 08. 11:15, péntek | PR
Forrás: (x)

Milyen anyagokból készülnek a kerti székek?

Milyen anyagokból készülnek a kerti székek?

Kerti széket keres, de nem tudja, milyen anyagból készült terméket válasszon? Ha így van, pillanatokon belül megtudhatja, milyen alapanyagok állnak a rendelkezésére, és melyik illik Önhöz a legjobban.

Fa kerti székek

A fa kerti ülőbútorok nagyon szépek, de igénylik a rendszeres törődést. A gyártó természetesen megfelelően impregnálja a fát, egy idő után azonban újra kell kezelni ezeket a bútorokat. Ha a kertünk és a házunk klasszikus vagy rusztikus stílusban készült, és van lehetőségünk rendszeresen foglalkozni a kerti bútorainkkal, akkor érdemes befektetnünk ebbe a megoldásba – a természetes faanyag ugyanis nagyon illik a fenti stílusokhoz.

Műrattan kerti székek

A műrattan a trópusi rotangpálmából készült rattan hű utánzata. A természetes anyaghoz képest nagy előnye, hogy jóval tartósabb és ellenállóbb a külső tényezőkkel szemben, és nagyon kényelmes a használata. A műrattan székek ráadásul rendkívül elegánsak, és minden kertbe a távoli utazások hangulatát csempészik.

Fém kerti székek

A fém egyre nagyobb szerepet kap az utóbbi években a lakberendezésben – a lakásbelsőkben ugyanúgy, mint a kertben. Nem csoda, hiszen a megjelenése is elegáns és stílusos, ráadásul nagyon könnyen karbantartható. Ez annak köszönhető, hogy a fém kerti bútorok korrózióvédő bevonattal készülnek. Természetesen az ilyen székeket nem szabad erős tisztítószerekkel és kemény sörtéjű kefével tisztítani, különben megsérülhet a felületük. Ha betartjuk,ezt a szabályt, sok évre szóló beruházást tudhatunk magunkénak.

Műanyag változatok

Sokan úgy gondolják, hogy a műanyag kerti székek rossz minőségű, csúnya bútorok. Ez azonban nem feltétlenül igaz! A műanyag nagyon izgalmas szerkezeti megoldásokat és dekorációs lehetőségeket kínál, melyek más anyag esetében nem lennének megvalósíthatók. Ráadásul könnyű, és nagyon ellenálló a külső tényezőkkel szemben. A műanyag székek már csak ezért is szinte ideális kiegészítőkké válhatnak a kertben.

A fentiekből is látszik, hogy ha kertbe, erkélyre vagy teraszra szeretnénk székeket vásárolni, akkor igazán sok megoldás és többfajta anyag közül választhatunk.

Címkék: bútor, kert, kerti szék, szék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:10, péntek | PR

A multifunkcionalitás a stílusjegyek kombinálásában is nyerő választás!

A mai gyors tempójú világban, ahol minden perc számít, a többfunkciós ruhadarabok és kiegészítők kiemelkedő szerepet kapnak a divatiparban.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből