Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 21. 15:25, kedd | PR
Forrás: 24/7

Milyen filmeket nézz meg ezen a hétvégén?

Milyen filmeket nézz meg ezen a hétvégén?

Ma már a filmnézés sokkal egyszerűbben zajlik, mint régebben.

Minden ember máshogy tölti a hétvégéjét, azonban a legtöbb ember valószínűleg tudja milyen érzés egy végigdolgozott hét után hazaérni, és csak leülni filmet nézni. Ma már a filmnézés sokkal egyszerűbben zajlik, mint régebben. Ez annak köszönhető, hogy egyre több szolgáltató bővíti a kínálatát jobbnál jobb filmekkel, ráadásul az erre való igény sem látszik csökkenni. Azon kívül, hogy a filmeket le lehet tölteni, léteznek természetesen ingyenes film szolgáltatók is, emellett előfizetős rendszerrel is találkozhatunk.

Ocean’s Eleven (2001)

Az Ocean's Eleven azok számára készült, akik szeretik a látványos és izgalmas filmeket. Ez a film egy filmtrilógia első része George Clooney, Matt Damon és Brad Pitt főszereplésével. A film középpontjában Danny Ocean áll, aki a börtönből való szabadulása után Los Angelesbe utazik, és 3 kaszinó kirablását tervezi. Egy minőségi film megtekintése remek szabadidős tevékenység lehet, akárcsak a szerencsejátékozás egy legális online kaszinó oldalon, sőt a kaszinókról szóló filmek sokak számára még hasznos információkkal is szolgálhatnak. Az Ocean's Eleven számos díjat nyert, és még ma is a legnépszerűbb filmek közé tartozik. Mivel a film nagyon izgalmas és akciódús, érdemes legalább egyszer megnézni.

Hair (1979)

Aki szereti a 60-70-es éveket, annak a Hair című film kiváló választás lehet. Maga a musical James Rado és Gerome Ragni ötletéből származik, melynek története a hippi ellen kultúráról, illetve a békemozgalomról szól. A Hair egyébként megjelenésekor heves vitákat váltott ki, ám a közönség és a kritikusok nagy részének elnyerte tetszését, melynek köszönhetően a zenés színházakban új utakat tört, valamint kiemelkedő kultuszfilmje lett az iparnak, és a mozgalomnak is. A film zenéi mai napig slágerlistásak, és a toplisták élén állnak.

Django elszabadul (2012)

A 2012-ben bemutatott Django elszabadul című filmet a híres Hollywoodi filmrendező, Quentin Tarantino írta és rendezte, főszereplője pedig Jamie Foxx, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson és Leonardo DiCaprio. Tekintettel népszerűségére, a Django egy western film, melynek története egy afroamerikai rabszolgát követ, akinek célja, hogy rég nem látott feleségével újra találkozhasson, mindezalatt pedig egy német fejvadász segít neki edzeni. A film premierjét New York-ban mutatták be először, világszerte pedig több száz millió dolláros bevételt hozott a készítőknek. A film számos elismerést kapott, Waltz pedig többek között a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar- és Golden Globe- díjat is megkapta.

Hogyan válasszunk filmet?

A filmnézés valószínűleg ma már az egyik legegyszerűbb kikapcsolódási forma, mely segítségével levezethetjük a stresszt, informálódhatunk, és rengeteg érdekes dologgal találkozhatunk. Egyszerűsége alatt azt érthetjük, hogy a régi megoldásokkal ellentétben nagyon könnyen elérhetőek, hiszen míg pár évtizede DVD kölcsönzőben kellett kikölcsönözni a filmeket, vagy csak moziban lehetett megnézni őket, addi ma már pár kattintással több ezer film közül válogathatunk. Ezenkívül rengeteg kategória közül is válogathatunk, hiszen a filmeket választhatjuk IMDb toplisták alapján, ajánlók és értékelők alapján, vagy akár csak rálelve az interneten vagy a szolgáltatók platformján.

Film kategóriák:

  • Akció

  • Romantikus

  • Horror

  • Western

  • Vígjáték

  • Noir

  • Kaland

  • Animációs

  • Sci-fi

  • Thriller

  • Életrajzi

  • Bűnügyi

A film- és szórakoztatóipar egyre modernebb, minőségi filmeket gyárt, hiszen a technika is fejlődik, ezáltal a filmgyártás során alkalmazott technológia is jóval többet ígér, mint régebben. Ezen fejlődések leginkább látványban nyilvánulnak meg, hiszen az animációs filmek sokkal élethűbb képpel jelennek meg, valamint az izgalmasabb, látványosabb filmeket akár 4D-ben is meg lehet tekinteni.

Bizonyára mindenki számára ismerős a szituáció, miszerint szeretnénk leülni megnézni egy filmet, de sok időbe telik, míg kiválasztjuk, hogy melyiket is szeretnénk valójában megtekinteni. Érdemes tudni, hogy mi az ízlésünknek megfelelő kategória, így leszűkíthetjük a kört a választásnál. Ezenkívül kiválaszthatod a filmet IMDb, megjelenési év, kategória, rendező, színész, vagy hangulat alapján is. Számos lehetőség áll rendelkezésünkre, csupán tudni kell, hogy milyen igényeink vannak, és mihez van éppen hangulatunk.

Címkék: film, mozi, streaming

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?