Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Június 15. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Milyen lett az új jövő Csornán?

Milyen lett az új jövő Csornán?

A csornai szocialisták a ciklus félidejében értékelték a kormány és az országgyűlési képviselő munkáját.

Csornán is új jövőt kell építeni!

Így szólt Gyopáros Alpár kampányszlogenje 2010-ben a választások előtt. Ellenzékből gátlástalan demagógiával támadott, kormánypárti képviselőként szó nélkül szavazza meg az embereket megnyomorító törvényeket.

Lássuk, milyen lett az új jövő!
Szembesítjük Gyopáros Alpár korábbi kijelentéseit a mai valósággal.

„Gátat kell vetnünk a csőd és bezárási hullámnak, a kistelepülések sanyargatásának, mert ha nem így lesz, akkor a vidék néhány generáción belül kihal.” (Gyopáros Alpár)
Az előző kormány idején pályázati támogatásokkal óvodák, iskolák, szociális intézmények épültek és újultak meg, támogatták a falvak rendezvényeit. Ma már nincsenek az intézmények felújítására kiírt pályázatok, a falvak rendezvényeire sincs pénz, az idén többek közt elmarad emiatt a páli perecfesztivál is.
A vidéki gazdák elől fideszes oligarchák nyerik elmutyizott pályázatokon az állami földeket 20 éves bérletbe.

Nehéz feladat elé néz a FIDESZ-kormány, ha teljesíteni akarja a falusi iskolák megtartására vonatkozó ígéretét. (Gy A)
A FIDESZ államosítja az iskolákat, a helyieknek semmilyen beleszólásuk nem lesz a helyi iskolák működésébe, nem megtartják, hanem bezárják őket.

A csornai kórház megmentése a térség egyik, ha nem a legfontosabb feladata. Félő, hogy a folyamatos megszorítások miatt a kórház már az új kormány megalakulását sem éri meg a jelenlegi struktúrájában. (Gy A)
A kórház a kormányváltást túlélte, de a FIDESZ kormányt nem fogja. Az államosítással lehetővé tették a bezárást, amire a helyieknek már semmilyen befolyásuk nincs, a korábbi harcos „kórházvédők” pedig némán asszisztáltak.

A negatív listát gyarapítja az előző szocialista városvezetéstől hagyományozott termál megoldásra váró problémája. (Gy A)
Olyan jól megoldották a problémát, hogy már két éve zárva a csornai termálfürdő.

A helyiek tiltakozása ellenére felszámolták a Csornát Pápával összekötő vasútvonalat. (Gy A)
A nagy csinnadrattával újraindított Csorna-Pápa vasútvonalon a települések lakóinak óriási elégedetlenségére napi 2 vonatpárra csökkentették a vasút személyforgalmát. Ez gyakorlatilag egyenlő az újra bezárással, ami hamarosan be is következik.

A Csorna–Pápa vasútvonal újraindítása nem befolyásolhatja a csornai elkerülő út építését. (Gy.A)
Befolyásolta. Az újranyitott vasútvonal felett hatsávos felüljárót kell építeni, aminek még tervei sincsenek, és több, mint másfél milliárddal növeli meg a költségeket. Mire megépül az út, addigra újra nem jár a vonat, és a méregdrága hatsávos felüljáró a semmi felett megy át.

A szocialisták ahol csak tudták gáncsolták az elkerülő út ügyét. (Gy.A)
Az első építési engedélyt 2006-ban adták ki az elkerülő útra. Gyopáros Alpár alpolgármesterként részese volt annak, hogy az önkormányzat azt a tervet elutasította. A második építési engedélyt 2010 márciusában adták ki. A kormányváltás óta 2 évig nem tettek semmit, csak most rendelték meg a kiviteli terveket, az építés ideje meg csak csúszik. A jelenlegi tervek csak a 86-os út elkerülését tartalmazzák, a 85-ös elkerülését most kezdték tervezni, annak az engedélyezése a távoli jövőben van.

Az életünk, a hangulatunk, a kilátásaink sokkal rosszabbak lettek, a kormány folyamatosan dicsekszik, miközben a megkérdezettek 80%-a szerint rossz irányba megy az ország. Ma már sokaknak kinyílt a szeme, az emberek rájöttek, hogy a FIDESZ becsapta őket, fejlődés helyett bércsökkenést, munkahelyek megszűnését, havonta új adókat kaptak a kormánytól. Ma már csak a hatalomtól való félelem tartja össze ezt a rendszert. 2014-ben egy x-szel megszabadulhatunk tőlük.

MSZP Rábaközi Szervezet elnöksége

Címkék: csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!