Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Február 03. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Mit takargatnak a csornai jegyző lemondásával?

Mit takargatnak a csornai jegyző lemondásával?

Ki a bűnös, ki a bűnrészes?

A Magyar Szocialista Párt helyi elnöksége sajtóközleményt adott ki a csornai jegyző lemondása ügyében.

Példa nélküli dolog történt Csorna Önkormányzata életében. Teljesen váratlanul lemondott a korábban élet-halál urának tűnő jegyző, és a lemondást a polgármester elfogadta. Vasárnap még volt, hétfőn meg már nem volt. Mindenki hallgat. Mindez közvetlenül a költségvetés előterjesztése előtt. A polgármester erről csak annyit hajlandó mondani, hogy: elment, elengedtem. A nem tudjuk, hogy elmenekült vagy elzavart jegyző egy éves működése alatt tízmilliónál is többe került a polgármesteri hivatal átszervezése. Elküldött évtizedek óta itt dolgozó szakembereket súlyos végkielégítésekkel, senki által nem ismert, neki lekötelezett emberekkel töltötte fel a hivatalt. Vidékiekkel, akiknek Csorna nem az otthonuk, de a kiemelt bérük mellett útiköltség térítést is felvesznek. Újabb milliók! Amikor felszólaltak ez ellen a képviselőink, a polgármester asszony azt mondta, azokkal dolgozzon a jegyző, akikben megbízik, akiket ő választ. Polgármester asszony, akkor most itt maradt Önnek a volt jegyző csapata? Új átszervezés jön tízmilliókért? Ezt újra nekünk, városlakóknak kell megfizetnünk?

Amikor képviselőink felhívták a figyelmet a törvénytelenségekre, akkor a polgármester és az alpolgármester szerint „acsarkodtak” a „városfejlesztés ellenségei” voltak. Pedig a Kormányhivatal is egyetértett Dani Richárd képviselő által megfogalmazott törvényességi észrevételekkel.

Mi történt most? Mit titkolnak? Milyen alkut kötöttek a város háta mögött? A jegyző elkövetett valamit, amit a távozásáért cserében elnéznek neki? Az önkormányzat vezetése elkövetett valamit, amiért a jegyző már nem vállalta a felelősséget? Ki a bűnös, ki a bűnrészes? Melyik az igaz? Más változat nincs! Amíg titkolóznak, a város találgat.

Követeljük, hogy önkormányzati képviselőink megismerhessék a teljes valóságot! Másként semmi értelme nincs az önkormányzati munkának. Követeljük, hogy a város lakosságát tájékoztassák a jegyző távozásának okairól! Különben Önök méltatlanok Csorna város képviseletére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.