Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 30. 11:21, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Mindenkit hazavárnak!

Mindenkit hazavárnak!

Két ünnep között is biztonságosan

Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessenek!

Várhatóan a hétvégi úrvezetők is bátrabban autóba ülnek a karácsony és szilveszter közötti időszakban. A kevesebb vezetési gyakorlattal rendelkezőkkel szemben nagyobb odafigyelést, toleranciát kell gyakorolnia az utakon közlekedőknek. A meteorológiai tél ellenére az időjárás tavaszi képet mutat. A felmelegedés megterheli a szervezetet, dekoncentrálttá teheti a volán mögött ülőket.

A rendőrök a két ünnep között is fokozott létszámban lesznek jelen a közterületeken, hogy segíthessenek, hogy jelenlétükkel is figyelmeztessenek a szabályok pontos betartására. A közlekedés biztonságának és zavartalanságának biztosítása érdekében a rendőrség ezen időszakban is fokozottan ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását, ezen belül kiemelt figyelmet szentel a sebességre, a szeszes ital fogyasztás tilalmára vonatkozó szabályok betartását.

A megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság óvatosságra int.

Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek. Különösen vigyázzanak a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a közúti közlekedés legvédtelenebb képviselőire.

A kerékpárosoknak is célszerű járművük előírásszerű felszereltségét ellenőrizni. Az első- és hátsó lámpák, a hátul piros színű, nem háromszög alakú prizma, valamint a kerekekre az előírásoknak megfelelően felszerelt küllőprizmák mind a láthatóságukat segítik elő. A láthatósági mellény és a világosabb öltözet viselése fokozza biztonságukat.

A gyalogosoknak figyelembe kell venni azt, hogy a gépkocsik féktávolsága jelentősen megnő, ezért az úttestre való lelépés előtt mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

Az alapvető közlekedési szabályok betartásával minimálisra csökkenthetők a balesetek kockázatai és elkerülhetők a szabálytalan parkolásból, várakozásból adódó kellemetlenségek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság felhívja az utakon közlekedő gépjárművezetők figyelmét, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek körültekintőek és türelmesek.

Ne feledjék: „Mindenkit hazavárnak.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.