Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 25. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Mit titkolnak, amibe nem láthatnak bele a baloldali képviselők?

Mit titkolnak, amibe nem láthatnak bele a baloldali képviselők?

A helyi MSZP véleménye szerint a baloldali képviselők munkáját a többség akadályozza, megpróbálják elzárni előlük az információkat.

Papp József, az MSZP Rábaközi Szervezetének elnöke sajtóközleményben bírálta a csornai önkormányzat működését. A helyi MSZP véleménye szerint a baloldali képviselők munkáját a többség akadályozza, megpróbálják elzárni előlük a megalapozott döntésekhez szükséges információkat. Álláspontjukat Dr Bónáné Dr Németh Katalin polgármesternek is megküldték.
A sajtóközleményt vátoztatás nélkül közöljük.

Az elmúlt néhány hónap bizonyította, hogy a csornai önkormányzat két baloldali képviselőjének munkáját kicsinyes eszközökkel akadályozzák, információ-szerzési lehetőségeiket, a képviselői munkájukhoz szükséges alapvető lehetőségeket korlátozzák.

A testület elé kerülő kérdésekről előzetes egyeztetést képviselőinkkel nem folytatnak, még olyan esetekben sem, amikor arra az előterjesztésben kifejezetten hivatkoznak. Az egyeztetésekből kihagyott, alapvető információkkal nem rendelkező képviselőinknek közvetlenül a testületi ülés előtt a meghívó napirendjén még nem szereplő ügyekről adnak oda olyan súlyú határozati javaslatot (pl 100 milliós szerződés), ami alapos felkészülést igényelt volna. Többszöri tiltakozás és módosító javaslat ellenére képviselőinket minden olyan bizottságból, ellenőrző testületből kihagyják, ahol a város vagyonára, a közszolgáltatások működésére ráláthatnának. Mit titkolnak?
Ráadásul Háncs Károly képviselő a legutóbbi ülésen arrogáns módon sértette vérig, alázta meg Horváth János Zoltánné képviselőnket. A polgármesternek módja lett volna rá, de nem utasította helyre Háncs Károlyt.
A helyiségek biztosításáról szóló döntésükkel pedig már a képviselőink hátterét biztosító pártok alapvető működési lehetőségeit is korlátozzák. Az „MSZP-DK” részére közös irodahelyiséget akarnak adni. Olyan párt, hogy MSZP-DK nincs. Van MSZP és van DK. A rendelet a közös jelöltek miatt nem kötelezi a testületet közös iroda biztosítására, józan belátásuk szerint úgy is dönthettek volna, hogy külön helyiséget adnak a két pártnak.
Ennyit a demokráciáról és a többpártrendszerről Csornán.

A fentiek alapján talán nem meglepő, hogy ezt a döntést nem vagyunk hajlandók elfogadni, erről levélben tájékoztattam polgármester asszonyt. Munkánkat csak nehezíteni tudják, megakadályozni nem. Számíthatnak a baloldali demokratikus pártok folyamatos kontrolljára. Amit a város számára jónak ítélünk, támogatni fogjuk, de mindig és azonnal szólni fogunk, ha jogtalanságot, igazságtalanságot, mutyit tapasztalunk. Erre kaptak felhatalmazást a képviselőink.
Ezt a módszert elítéljük, de a helyzetet tudomásul vesszük, mostantól azonban csak a Csorna számára fontos ügyekkel fogunk foglalkozni.

Címkék: önkormányzat, csorna, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.