Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 30. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Most már elfogadta a testület a csornai önkormányzat tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámolót

Most már elfogadta a testület a csornai önkormányzat tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámolót

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. május 26-i üléséről.

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót és alkotta meg a zárszámadási rendeletét.

Második napirendi pontban tűzte napirendre a képviselő-testület a csornai Napközi Otthonos Óvoda szakmai munkájáról szóló beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezte ki az intézmény dolgozóinak áldozatos munkájáért.

Módosította a képviselő-testület a „Rábaköz Védelméért” Közalapítvány alapító okiratát az új PTK, valamint a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek való megfelelőség miatt. A közalapítvány jelenleg kiemelten közhasznú jogállású és az önkormányzat jövőben is meg kívánja feleltetni közhasznú jogállás feltételeinek.

Ezt követően a Csornai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát módosította a testület, kiegészítve azt a belső ellenőrzésre vonatkozó részletes szabályokkal.

Megtárgyalta a képviselő-testület az Integrált Városfejlesztési Stratégia elkészítéséhez szükséges városrészi lehatárolások módosítását és a településszerkezeti tervben foglaltaknak megfelelően állapította meg.

Elutasította a képviselő-testület az önkormányzati tulajdonú 03/2 hrsz-ú külterületi ingatlan értékesítésére vonatkozó vételi ajánlatot, a jövőbeni önkormányzati fejlesztések megvalósítása érdekében.

Jóváhagyta a képviselő-testület az önkormányzat és a Csorna székhellyel rendelkező társulások közötti, valamint az önkormányzat és a Gy-M-S Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közti együttműködési megállapodásokat.

Felülvizsgálta a képviselő-testület az önkormányzat és Csorna Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata közti együttműködési megállapodást és törvényi kötelezettségének eleget téve, új megállapodást fogadott el a nemzetiségi önkormányzat működésének személyi és tárgyi feltételeinek biztosítására.

Megtárgyalta a képviselő-testület a Gy-M-S Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívását, amelyben a március havi ülésen megválasztott vizsgálóbizottság megválasztását kifogásolta. A képviselő-testület a felhívásban foglaltakat elfogadva megválasztotta a bizottság elnökét. Napirendre tűzte a képviselő-testület a Rekultív Kft. ellen folyó peres ügy kapcsán felmerült intézkedések megtételére vonatkozó javaslatot. A képviselő-testület megbízta a polgármestert, hogy tárgyaljon a Rekultív Kft. jogutódjaival.

Döntött a képviselő-testület:

- a mezőőri tevékenységről szóló beszámoló elfogadásáról,

- a közterületi ellenőrzés 2013. évi munkájáról szóló beszámoló elfogadásáról,

- a Vilmos Park Kft. könyvvizsgálójának megválasztásáról és alapító okiratának módosításáról,

- a Civil Alap 2014. elnevezésű pályázat elbírálásáról,

- a megszűnt Gy-M-S Megyei Szakképzés-szervezési Társulás vagyonfelosztására vonatkozó megállapodás elfogadásáról,

- a város vízkár elhárítási tervének jóváhagyásáról,

Zárt ülésen tárgyalta meg és fogadta el a testület a Jószív Temetkezési Kft. ügyvezetője alapbérének módosításával kapcsolatos taggyűlési határozatot, valamint a helyi kitüntetések adományozására vonatkozó javaslatot.

Dr. Horváth Etelka jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.