Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. November 19. 12:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Müller Cecília: a védőoltás felvételére kérem az oltatlanokat az oltási akcióhéten

Müller Cecília: a védőoltás felvételére kérem az oltatlanokat az oltási akcióhéten

A koronavírus elleni védőoltás felvételére kéri az oltatlanokat az országos tisztifőorvos a hétfőn kezdődő oltási akcióhéten. Müller Cecília a kormány Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában azt is elmondta:

már a koronavírus delta plusz variánsát is kimutatták Magyarországon.

Soha nem volt ennyire fontos a védőoltás - jelentette ki. Az országos tisztifőorvos kiemelte: a magyarországi egészségügyi intézmények "telítődnek", egyre több koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A napi, újonnan fertőzöttek száma is jelentősen növekszik - tette hozzá.

Közölte: a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálatai szerint egyértelműen a delta variáns dominál, de már a delta plusz vírusvariáns is megjelent Magyarországon. Ez a koronavírusnak egy rendkívül gyorsan fertőző formája - ismertette, kifejtve: már a tünetek megjelenése előtti két napban is megfertőzhet másokat a megfertőződött ember. Azt is tapasztalták, hogy az egy háztartásban élők nagyon gyorsan átadhatják egymásnak a vírust, "szinte kivétel nélkül magas kockázatnak vannak kitéve" - jegyezte meg.

Müller Cecília mindenkitől azt kérte, éljen a védőoltás lehetőségével. Ez különösen fontos most a delta variáns "uralkodása miatt" - szögezte le.

Kitért arra is, hogy akik nem oltatják be magukat, azok nemcsak saját magukat, hanem szeretteiket, közösségeiket is veszélyeztetik - mondta a tisztifőorvos, kiemelve: nem lehet tudni, hogy kinél miként zajlik le a betegség.

Müller Cecília a 18 év felettiektől azt kérte, éljenek a megerősítő oltás lehetőségével, ha a második oltás után már eltelt négy hónap. Erre is kiváló alkalmat ad a hétfőn kezdődő oltási akcióhét, ennek során országszerte számos oltóponton fel lehet venni nemcsak a harmadik, hanem az első és a második oltást is - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.